Ουρολοίμωξη: Πώς να προστατευθείτε στη διάρκεια καλοκαιριού

Τέσσερις βασικές συμβουλές προστασίας από την ουρολοίμωξη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, δίνουν οι ειδικοί.

Τέσσερις βασικές συμβουλές προστασίας από την ουρολοίμωξη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, δίνουν οι ειδικοί.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Αν και το καλοκαίρι μπορεί να είναι μία ξένοιαστη περίοδος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες φέρνουν επίσης αυξημένο κίνδυνο αφυδάτωσης που μπορεί να προκαλέσει ουρολοίμωξη, σύμφωνα με την Maude Carmel, M.D., Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ουρολογίας στο UT Southwestern Medical Center.

Η ουρολοίμωξη συνοδεύεται από αίσθημα καύσου ή πόνο κατά την ούρηση, αυξημένη συχνότητα ούρησης, επείγουσα ούρηση και αίμα στα ούρα (μια κατάσταση που ονομάζεται αιματουρία).

«Οι ασθενείς μπορούν να εμφανίσουν συχνότερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού λόγω της ανεπαρκούς πρόσληψης υγρών», δήλωσε η Δρ. Carmel, η οποία προσθέτει ότι «η αφυδάτωση είναι κύριος παράγοντας κινδύνου για ουρολοίμωξη».

Για να μειώσετε την πιθανότητα εμφάνισης ουρολοίμωξης το καλοκαίρι, η Δρ Carmel συνιστά να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα:

– Φροντίστε για την καλή ενυδάτωση του οργανισμού σας πίνοντας τουλάχιστον δύο λίτρα υγρών κάθε μέρα.

– Να ουρείτε συχνά – τουλάχιστον κάθε τρεις ώρες.

– Αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα.

– Ουρήστε μετά την ερωτική επαφή.

Είναι μια κοινή παρανόηση ότι η επώδυνη ούρηση σηματοδοτεί αυτόματα μια ουρολοίμωξη, διευκρίνισε η γιατρός. «Πολλές άλλες καταστάσεις μπορεί να μιμούνται τα συμπτώματα αυτών των λοιμώξεων. Η οριστική διάγνωση μιας ουρολοίμωξης απαιτεί καλλιέργεια ούρων. Μια ανάλυση ούρων δεν αρκεί. Ένας άλλος κοινός μύθος είναι ότι οι ουρολοιμώξεις μπορούν να αντιμετωπιστούν με χυμό cranberry. Αν και τα συμπληρώματα cranberry μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο μόλυνσης, ο χυμός είναι πολύ αραιωμένος για να κάνει τη διαφορά», κατέληξε.

Μόλυνση του ουροποιητικού

Υπενθυμίζεται ότι με τον όρο ουρολοίμωξη εννοούμε την μόλυνση του ουροποιητικού συστήματος από κάποιο μικρόβιο. Η πιο συνηθισμένη λοίμωξη που προσβάλει τις γυναίκες είναι η κυστίτιδα ή αλλιώς μόλυνση της ουροδόχου κύστεως.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η πλειοψηφία των γυναικών θα αντιμετωπίσουν κάποια στιγμή ένα περιστατικό ουρολοίμωξης και τα συνεπακόλουθα ενοχλητικά συμπτώματατα.

Στην περίπτωση που μια γυναίκα εμφανίζει ουρολοίμωξη πάνω από τρεις φορές το χρόνο, τότε μιλάμε για υποτροπιάζουσες και φυσικά τη λύση θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να τη δώσει ο ουρολόγος.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ