Η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία (Ε.Ο.Ε.) στο πλαίσιο λειτουργίας του Γραφείου Ασθενών δημιούργησε την ιστοσελίδα www.hua-patients.gr, η οποία απευθύνεται αφενός στους ασθενείς με ουρολογικά νοσήματα και αφετέρου στο ευρύ κοινό που αναζητά σχετικές πληροφορίες. Στόχος της Ε.Ο.Ε. είναι μέσω της ιστοσελίδας να παρέχει έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση, βάσει επιστημονικών δεδομένων, σε απλή και κατανοητή γλώσσα, που αφορά στις ουρολογικές παθήσεις.
Οι χρήστες που θα επισκεφθούν την ιστοσελίδα θα βρουν αναλυτική ενημέρωση για κάθε ουρολογικό νόσημα, όπως καταγραφή συμπτωμάτων, επιδημιολογικά στοιχεία, εξετάσεις που πρέπει να διεξαχθούν για να ληφθεί η διάγνωση, πληροφορίες αναφορικά με τις διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές, δεδομένα και στοιχεία συνοδευόμενα από δημιουργικές εικόνες.
Ενημέρωση ασθενών
Επιπλέον, το περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.hua-patients.gr περιλαμβάνει ενημερωτικά videos της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας (European Association of Urology- Patient Office) προσαρμοσμένα στα ελληνικά, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό εργαλείο συζήτησης του ουρολόγου με τον ασθενή για την περαιτέρω επεξήγηση των ουρολογικών παθήσεων και επεμβάσεων. Σε ειδική ενότητα της ιστοσελίδας παρέχεται ενημέρωση αναφορικά με τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί και που πρόκειται να υλοποιηθούν από το Γραφείο Ασθενών.
Αφορμή για την Ε.Ο.Ε. ώστε να δημιουργήσει την ιστοσελίδα www.hua-patients.gr αποτέλεσε η αναγκαιότητα της ενημέρωσης των ασθενών και του ευρύτερου κοινού, βάσει επιστημονικών δεδομένων.
Η ΕΟΕ
Η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία, ιδρύθηκε το έτος 1931, διέκοψε τις εργασίες της το έτος 1937, επαναλειτούργησε το 1949 και από τότε συνεχίζει ανελλιπώς τις εργασίες της με τον ίδιο τίτλο. Σήμερα, η Ε.Ο.Ε, αριθμεί περίπου 1200 Μέλη από τα οποία τα 1060 περίπου είναι Τακτικά Μέλη (ειδικευμένοι Ουρολόγοι) και τα 140 Πάρεδρα (ειδικευόμενοι Ουρολόγοι).
Η Ουρολογία αποτελούσε μέρος της Γενικής Χειρουργικής στα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια τον περασμένο αιώνα, ενώ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών άρχισε να διδάσκεται από το 1886.
Το πρώτο Ουρολογικό Τμήμα στην Ευρώπη, ιδρύθηκε στο Παρίσι από τον Jean Civiale στο Hopital Necker.
Το Παρίσι και η Βιέννη αποτελούσαν τα δύο επιστημονικά κέντρα, όπου άρχισε η Ουρολογία με πρωτεργάτες τον Felix Guyon και Theodor Billroth.
Κοντά τους έκαναν μετεκπαίδευση πολλοί Έλληνες. Οι πρωτεργάτες της Ουρολογίας στην Ελλάδα ήταν ο Βαρθολομαίος Γκύζης , ο Σπυρίδων Οικονόμου, ο Τζαννής Καϊρης και ο Αλέξανδρος Παππάς. Απ’αυτούς οι τρείς πρώτοι, ήταν κατά σειρά και οι πρώτοι καθηγητές Ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα