Παθήσεις«Δεύτερο κύμα» της επιδημίας του Έμπολα στο Κονγκό - 164 θύματα

«Δεύτερο κύμα» της επιδημίας του Έμπολα στο Κονγκό – 164 θύματα

- Advertisement -

Εκατόν εξήντα τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, από τη δέκατη επιδημία του αιμορραγικού πυρετού που προκαλεί ο ιός Έμπολα, το δεύτερο κύμα της οποίας πλήττει το ανατολικό τμήμα της χώρας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο «συνολικός» αριθμός των θανάτων ανήλθε «σε 164», ανέφερε το υπουργείο Υγείας του Κονγκό στο τελευταίο δελτίο του για την επιδημιολογική κατάσταση, που φέρει ημερομηνία 26η Οκτωβρίου, αλλά δημοσιοποιήθηκε χθες Σάββατο.

«Συνολικά, έχουν αναφερθεί 257 κρούσματα του αιμορραγικού πυρετού, εκ των οποίων 222 επιβεβαιωμένα και 35 πιθανά» αφότου κηρύχθηκε η επιδημία, στις αρχές Αυγούστου. Από τα κρούσματα αυτά, οι 67 ασθενείς «θεραπεύτηκαν», κατά την ίδια πηγή.

«Σαράντα επτά ύποπτα κρούσματα ερευνώνται» ενώ «6 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στην Μπένι», περιοχή όπου έχουν διαπραχθεί σφαγές αμάχων που αποδόθηκαν στην οργάνωση ανταρτών Συνασπισμός Δημοκρατικών Δυνάμεων της Ουγκάντας.

Απροσδιόριστη έκταση…

Στα μέσα Οκτωβρίου, οι αρχές του Κονγκό ανακοίνωσαν ότι αντιμετωπίζουν «δεύτερο κύμα» της επιδημίας του Έμπολα, ακόμη απροσδιόριστης «έκτασης», στο Μπένι, στο Βόρειο Κίβου, όπου οι κοινότητες δεν συνεργάζονται στις προσπάθειες αντιμετώπισής της.

Την Πέμπτη, περίπου χίλιοι φοιτητές έκαναν πορεία στους δρόμους της Μπένι για να υποστηρίξουν εκστρατεία εναντίον του Έμπολα, να πείσουν τους κατοίκους της περιοχής να συνεργαστούν στον αγώνα εναντίον της επιδημίας.

«Από την έναρξη των εμβολιασμών, την 8η Αυγούστου 2018, έχουν εμβολιαστεί 22.811 πρόσωπα, εκ των οποίων 11.328» στην πόλη Μπένι, όπου ο αριθμός των κλινών του κέντρου θεραπείας του Έμπολα ανέρχεται πλέον σε 60, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της αφρικανικής χώρας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκτίμησε τη 17η Οκτωβρίου ότι η δέκατη επιδημία του Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό είναι «πολύ ανησυχητική», αλλά, τουλάχιστον «προς το παρόν», δεν χρειάζεται να χαρακτηριστεί «υγειονομική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης διεθνούς εμβέλειας».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ