ΠαθήσειςΝεότερα δεδομένα στην έρευνα και διαχείριση ασθενών στον τομέα των ΙΦΝΕ

Νεότερα δεδομένα στην έρευνα και διαχείριση ασθενών στον τομέα των ΙΦΝΕ

- Advertisement -

Με στόχο την συνεχιζόμενη εκπαίδευση και την προβολή των νεότερων δεδομένων στην έρευνα και στη διαχείριση ασθενών στον τομέα των ΙΦΝΕ, πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη κορυφαία Επιστημονική Εκδήλωση.
Ο λόγος για το 17o Πανελλήνιο Συνέδριο Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου, οι εργασίες του οποίου, θα λάβουν χώρα στις 18 – 20 Μαΐου 2018, στο Μέγαρο Μουσικής, στη Θεσσαλονίκη.
Καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες καλούνται να μεταφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους μέσα από ενδιαφέρουσες διαλέξεις, ποικιλόμορφα στρογγυλά τραπέζια, αντιπαραθέσεις και παρουσιάσεις περιπτώσεων, δίνοντας έναυσμα για δημιουργικό διάλογο σε επίκαιρα θέματα.
Φέτος, το πρόγραμμα του Συνεδρίου καινοτομεί και θα συμπεριλαμβάνει το 1ο Χειρουργικό Σεμινάριο, καθώς και Διαιτολογικό / Νοσηλευτικό Σεμινάριο.
Ειδικότερα, το 1ο Χειρουργικό Σεμινάριο ΙΦΝΕ θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου 2018 και ώρα 10.00-15.00, στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης».
Αυτή η προσπάθεια, απευθύνεται κυρίως σε έμπειρους αλλά και νεότερους Χειρουργούς καθώς και ιατρούς άλλων ειδικοτήτων, οι οποίοι εξειδικεύονται στην αντιμετώπιση των ΙΦΝΕ.
Σκοπός του σεμιναρίου, είναι αρχικά η επικοινωνία και μετάδοση της γνώσης και της εμπειρίας στην Χειρουργική αντιμετώπιση των ΙΦΝΕ, η οποία θα πρέπει να προσεγγίζεται μέσα από την συνεργασία με τις άλλες εμπλεκόμενες ειδικότητες.
Στα πρότυπα της European Crohn’s & Colitis Organization (ECCO), απώτερος στόχος είναι η δημιουργία, με αφορμή αυτή τη συνάντηση, μιας Χειρουργικής Ομάδας σε αντιστοιχία με την S(urgical)-ECCO, η οποία θα προωθεί την εκπαίδευση των νέων Χειρουργών στην αντιμετώπιση των συγκεκριμένων ασθενών και θα συντονίζει τις ερευνητικές δραστηριότητες μεταξύ των Κέντρων της χώρας μας, αλλά και την επιστημονική συνεργασία με Κέντρα του εξωτερικού.

Παράλληλα, την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 και ώρα 12:00 – 13:30 στην αίθουσα «Μουσείο» του Μεγάρου Μουσικής θα πραγματοποιηθεί Διαιτολογικό / Νοσηλευτικό Σεμινάριο, με τίτλο «Ο ρόλος της διατροφής και της νοσηλευτικής φροντίδας σε ασθενείς με ΙΦΝΕ».
Τα συμπτώματα των ατόμων με ΙΦΝΕ, μπορεί να επηρεάζονται σημαντικά από τις διατροφικές τους συνήθειες, κυρίως σε φάση έξαρσης της νόσου, ενώ τα άτομα αυτά παρουσιάζουν ιδιαίτερη και συνεχή απασχόληση με τη διατροφή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές εκφράσεις των ΙΦΝΕ, αλλά και πληθώρα φαρμακευτικών και χειρουργικών παρεμβάσεων, οι διατροφικές ανάγκες των ατόμων αυτών ποικίλλουν και συχνά πρέπει να εξατομικευθούν.
Η Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαΐου και ώρα 20.30.
Στο Συνέδριο θα χορηγηθούν 18 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME credits) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ, τη νύχτα της 19ης Μαΐου θα φωταγωγηθεί με μωβ χρώμα το κτήριο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα με τη φωταγώγηση, το Σάββατο 19 Μαΐου, στις 20:30 μ.μ. (ώρα προσέλευσης 20:00 μ.μ.), στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί καλλιτεχνική εκδήλωση με τίτλο «Η γιορτή του ασθενή», όπου θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους «Ταξιδεύοντας στον κόσμο των ΙΦΝΕ» και θα ακολουθήσει ζωντανό μουσικό πρόγραμμα από το σχήμα «Société Démodé».
Οι «Société Démodé», οι οποίοι συμμετέχουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας ΙΦΝΕ 2018 και στηρίζουν τα άτομα με ΙΦΝΕ, είναι ένα νεοσυσταθέν μουσικό σχήμα το οποίο παρουσιάζει και παίζει με πιο σύγχρονο τρόπο το ελληνικό ρετρό τραγούδι των δεκαετιών 1930-50. Μέσα στις προθέσεις τους είναι να μη προδίδουν το αρχικό πνεύμα αυτού του στυλ μουσικής. Μία φιλοδοξία που δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί μιας και αυτή η μουσική είναι αρκετά απαιτητική. Το ρεπερτόριο τους, αν και έχει επίκεντρο τον ελλαδικό χώρο, περιέχει και επιλεγμένα ξένα ρετρό κομμάτια από εκείνη την εποχή. Το σχήμα αποτελούν οι Δέσποινα Μακεδόνα (τραγούδι), Ηλίας Τσιπτσές (βιολί), Μανώλης Αρχοντούλης (κιθάρα), Βάσω Βακουφτσή (κρουστά – ντραμς), Νίκος Γκιβιζίνης (μπάσο) και Ηρακλής Προκοπίου (πιάνο).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ