ΠαθήσειςΛάθος στο Σύστημα Υγείας κόστισε τη ζωή 270 γυναικών από καρκίνο του...

Λάθος στο Σύστημα Υγείας κόστισε τη ζωή 270 γυναικών από καρκίνο του μαστού

- Advertisement -

Τη ζωή 270 γυναικών κόστισε λάθος στο σύστημα ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στην Αγγλία, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Τζέρεμι Χαντ, ο οποίος εξήγησε ότι από λάθος στον αλγόριθμο του συστήματος ενημέρωσης το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν ενημέρωσε προκειμένου να υποβληθούν σε μαστογραφία πάνω από 450.000 γυναίκες ηλικίας από 68 έως 71 ετών από το 2009 έως σήμερα.

Σύμφωνα με τον Τζέρεμι Χαντ από το σφάλμα στον αλγόριθμο χιλιάδες γυναίκες δεν έλαβαν την ενημέρωση που έπρεπε και δεν υποβλήθηκαν στον αναγκαίο διαγνωστικό έλεγχο με αποτέλεσμα τουλάχιστον 270 να χάσουν τη ζωή τους. Ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε ανεξάρτηση έρευνα και επισήμανε ότι η επίβλεψη του προγράμματος πρόληψης δεν ήταν επαρκής. Παράλληλα απολογήθηκε στις γυναίκες που επηρεάστηκαν και τις οικογένειές τους.

Από τις συνολικά 450.000 γυναίκες που έπεσαν θύματα του λάθος αλγόριθμου στη ζωή βρίσκονται οι 309.000 οι οποίες διανύουν την όγδοη δεκαετία της ζωής τους. Αυτές οι γυναίκες μπορούν να απευθυνθούν στην ειδική γραμμή επικοινωνίας που δημιουργήθηκε επί τούτου προκειμένου να ενημερωθούν τι πρέπει να κάνουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ