ΠολιτικήΣτο Υγείας ο Μητσοτάκης: Πώς τον υποδέχθηκαν οι εργαζόμενοι

Στο Υγείας ο Μητσοτάκης: Πώς τον υποδέχθηκαν οι εργαζόμενοι

- Advertisement -

Στο υπουργείο Υγείας βρέθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε υπουργεία μετά τον ανασχηματισμό.

Στο υπουργείο Υγείας βρέθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε υπουργεία μετά τον ανασχηματισμό.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ καλημέρα του είπε από τα γραφεία της ΠΟΕΔΗΝ που βρίσκονται απέναντι από το κτήριο της οδού Αριστοτέλους, ο πρόεδρός της, Μιχάλης Γιαννακός.

Στην είσοδο του υπουργείου Υγείας ήταν και εργαζόμενοι του υπουργείου οι οποίοι μίλησαν με καλά λόγια για τον Άδωνι Γεωργιάδη λέγοντας στον πρωθυπουργό “σας ευχαριστούμε για τον υπουργό”.

Η ατζέντα

Η συνάντηση αυτή έρχεται -και όχι τυχαία- σε συνέχεια της αιφνιδιαστικής επίσκεψης του στο Λαϊκό Νοσοκομείο το απόγευμα της Δευτέρας (01.07.24), όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη συνοδεία του υφυπουργού Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στα ΤΕΠ και στους θαλάμους νοσηλείας του Νοσοκομείου, να συναντηθεί με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους, αλλά και να συνομιλήσει με τους ίδιους τους ασθενείς και να ακούσει τα προβλήματά τους.

Διαπιστώνοντας και ιδίοις όμμασι την εικόνα στις εφημερίες του ΕΣΥ, ουσιαστικά ο πρωθυπουργός έριξε τις πρώτες «τροχιοδεικτικές βολές» στην πολιτική ηγεσία της Αριστοτέλους αναφορικά με το που θα πρέπει να δοθεί η βαρύτητα.

Είναι γεγονός πως η Δημόσια Υγεία και τα παράπονα των πολιτών για το ΕΣΥ εκτιμήθηκε ότι περιλαμβάνονται στο «μήνυμα της κάλπης» από τα πρόσφατα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και για τον λόγο αυτό η Υγεία βρίσκεται ψηλά στην πρωθυπουργική ατζέντα.

Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, πως για την επίσκεψή του στο Λαϊκό Νοσοκομείο ο Πρωθυπουργός δεν είχε ενημερώσει κανέναν, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης εκείνη την ώρα βρισκόταν στο Πολεμικό Μουσείο, όπου εξελίσσονταν οι ομιλίες των δύο πρώην πρωθυπουργών Α. Σαμαρά και Κ. Καραμανλή.

Ελλείψεις προσωπικού

Είναι γεγονός πως το ΕΣΥ “νοσεί” από τις ελλείψεις προσωπικού, τα ράντζα και τις μεγάλες αναμονές στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), εκεί όπου ουσιαστικά αντανακλάται σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα της έλλειψης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Είναι χαρακτηριστικό πως αν είχε ολοκληρωθεί ο θεσμός του προσωπικού γιατρού, θα είχε συμβάλλει αποφασιστικά στην αποσυμφόρηση των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων νοσοκομείων, όμως, οι διαδικασίες έχουν ουσιαστικά “παγώσει” εξαιτίας της απροθυμίας των γιατρών να στελεχώσουν το εγχείρημα.

Σε άλλες μεταρρυθμίσεις, εκκρεμεί ο πολύπαθος νέος Υγειονομικός Υγείας και κυρίως η στελέχωση των νοσοκομείων με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, πρόβλημα που επηρεάζεται και από τις δραματικές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ.

Αν και γίνεται τελευταία μια νέα προσπάθεια αντιμετώπισης των κενών, με νέο νόμο που θα φέρει το Υπουργείο Εσωτερικών έως το τέλος Ιουνίου και θα προβλέπει την επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης. από 2 χρόνια που ισχύει σήμερα, στους 6 μήνες.

Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το υπουργείο Εργασίας καθώς, όπως διαμήνυσε και κατά την πρωινή του επίσκεψη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ, τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι στην πρώτη γραμμή για την κυβέρνηση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ