ΠολιτικήΣπύρος Πνευματικός: Παραδίδει τη βουλευτική έδρα του στη ΝΔ

Σπύρος Πνευματικός: Παραδίδει τη βουλευτική έδρα του στη ΝΔ

- Advertisement -

Παραδίδει τη βουλευτική έδρα του στην Εύβοια στη Νέα Δημοκρατία ο Σπύρος Πνευματικός, ευχαριστώντας παράλληλα τους ψηφοφόρους για τη στήριξή τους.

Παραδίδει τη βουλευτική έδρα του στην Εύβοια στη Νέα Δημοκρατία ο Σπύρος Πνευματικός, ευχαριστώντας παράλληλα τους ψηφοφόρους για τη στήριξή τους
Σπύρος Πνευματικός

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως σημείωσε σε ανάρτησή του στο Facebook, «η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση και η άνοδος της εμπιστοσύνης των συμπολιτών της σπουδαίας αυτής περιφέρειας στην δεύτερη κάλπη στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δικαιώνουν τον αγώνα για μια καλύτερη Ελλάδα».

«Παρά ταύτα, μετά τον θόρυβο και την ανησυχία που προξένησε σε συνανθρώπους μου μια διαστρεβλωμένη ερμηνεία της επιστημονικής και ιατρικής μου υπόστασης με αφορμή μιαν ατυχή αποστροφή δημόσιας συνομιλίας μου, ξεκαθάρισα ότι δεν θα συνεχίσω τη θητεία μου στη Βουλή. Λυπάμαι βαθύτατα για την απογοήτευση που μπορεί να νοιώσουν όσες και όσοι με στήριξαν με την επιλογή τους, αλλά θα ακολουθήσω τις προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε η βουλευτική έδρα να μείνει στη Νέα Δημοκρατία» κατέληξε.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Πνευματικός τέθηκε εκτός εκλογικού αγώνα μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις δηλώσεις του περί διαχείρισης καρκινοπαθών από το ΕΣΥ.

Who is Who

Ο Σπύρος Πνευματικός γεννήθηκε το 1964 και η καταγωγή του είναι από τη Χαλκίδα. Ο παππούς του Σπύρος ήταν από τους Στρόπωνες και η γιαγιά του Αγγελική από τη Στενή.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), έκανε την ειδικότητά του στην Ορθοπεδική στο Baylor College of Medicine στο Χιούστον και εξειδικεύτηκε στη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

​Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης του πήρε τον τίτλο του Assistant Professor στο Baylor College of Medicine και του Αναπληρωτή Διευθυντή της Ορθοπεδικής, σε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα τραύματος της Αμερικής, το Ben Taub General Hospital.

Έζησε 14 χρόνια στις ΗΠΑ ακολουθώντας ακαδημαϊκή και κλινική σταδιοδρομία και το 2003 επέστρεψε στην Ελλάδα στη θέση του Επίκουρου Καθηγητή Ορθοπεδικής στο ΕΚΠΑ.

​Σήμερα είναι Καθηγητής Ορθοπεδικής στο ΕΚΠΑ και διευθυντής της Γ’ Πανεπιστημιακής Κλινικής στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Παράλληλα, είναι Καθηγητής Ορθοπεδικής στο Baylor College of Medicine στις ΗΠΑ.

​Διετέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και Δεοντολογίας από το 2013 μέχρι το 2015.

Είναι μέλος διεθνών ιατρικών εταιριών όπως American Academy of Orthopedic Surgeons, North American Spine Society, European Spine Society, AO Trauma, AO Spine. Ο Σπύρος Πνευματικός έχει συμμετάσχει σε πολλαπλά επιστημονικά ερευνητικά προγράμματα και έχει μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων σε υψηλού επιστημονικού κύρους περιοδικά.

​Είναι παντρεμένος με την επίσης ιατρό και Καθηγήτρια Σοφία Χατζηιωάννου και έχει δύο παιδιά, την Αγγελική και τον Γιώργο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ