ΠολιτικήΠρόγραμμα πιλοτικής εφαρμογής DRG του ΚΕ.ΤΕ.Κ.ΝΥ

Πρόγραμμα πιλοτικής εφαρμογής DRG του ΚΕ.ΤΕ.Κ.ΝΥ

- Advertisement -

Το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (ΚΕ.ΤΕ.Κ.ΝΥ) σε συνέχεια της επιτυχούς καθολικής εφαρμογής του συστήματος DRG σε όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας, πραγματοποιεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον Όμιλο ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ, στο πλαίσιο του οποίου, οι κλινικές του Ομίλου θα συνδεθούν με το ειδικό λογισμό Grouper του ΚΕ.ΤΕ.Κ.ΝΥ ώστε να λάβει μέρος ο σχεδιασμός για την πιλοτική εφαρμογή του νέου ΣυΚΝΥ.

Το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (ΚΕ.ΤΕ.Κ.ΝΥ) σε συνέχεια της επιτυχούς καθολικής εφαρμογής του συστήματος DRG

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το μνημόνιο υπεγράφη την Παρασκευή 5 Ιουλίου, μεταξύ των κ.κ Αντώνιου Βουκλαρή, Διευθύνοντος Συμβούλου Ομίλου ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ και των Παντελή Μεσσαρόπουλου, Προέδρου Δ.Σ ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ, Χαράλαμπου Πλατή, Διευθύνοντος Συμβούλου ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ και Κωνσταντίνου Χαλκιά, Εκτελεστικού Μέλους Δ.Σ ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ.

Μετά τον όμιλο ΙΑΣΩ, την ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ και τα Νοσοκομεία των ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, η πιλοτική εισαγωγή της ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ στο σύστημα DRG ανεβάζει τον πήχη ακόμη πιο ψηλά.

Για την επίτευξη του στόχου συστάθηκαν ομάδες έργου και από τους δυο οργανισμούς για την παροχή των τεχνικών προδιαγραφών διασύνδεσης των αναγκαίων στοιχείων, καθώς και της κατάρτισης προγράμματος εκπαίδευσης του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού δυναμικού του ομίλου.

Η ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ διαθέτει ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο με πληρότητα εφαρμογών, αξιοπιστία και ασφάλεια της πληροφορίας. Αυτό αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για την ευκολότερη και ορθότερη κωδικοποίηση των περιστατικών νοσηλείας.

Το σύστημα DRG (Diagnosis Related Group), δηλαδή το Σύστημα Ομοιογενών Διαγνωστικών Ομάδων είναι ένα «εργαλείο» ταξινόμησης των νοσοκομειακών ασθενών που βασίζεται στη συλλογή δεδομένων από τη νοσηλεία των ασθενών και την ταξινόμησή τους σε έναν σαφή και διαχειρίσιμο αριθμό μείγματος περιπτώσεων που είναι κλινικά σημαντικός και οικονομικά ομοιογενής. Ταυτόχρονα είναι ένα σύστημα πληρωμών που βασίζεται σε αυτές τις ομάδες περιπτώσεων και μια μέθοδος προοπτικής αποζημίωσης με τιμές που έχουν προσδιορισθεί εκ των προτέρων

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ