ΠολιτικήΠΑΝΔΗΚΙ: Απειλητικές οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας

ΠΑΝΔΗΚΙ: Απειλητικές οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας

- Advertisement -

Η ΠΑΝΔΗΚΙ, δεύτερη σε δύναμη παράταξη στο ΔΣ του ΠΙΣ, καταδικάζει απερίφραστα τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, που στοχοποιούν τους ιατρούς της χώρας με απαράδεκτες απειλές, και εκφράζει την πλήρη στήριξή της στους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς της χώρας.

Η ΠΑΝΔΗΚΙ, δεύτερη σε δύναμη παράταξη στο ΔΣ του ΠΙΣ, καταδικάζει απερίφραστα τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, που στοχοποιούν τους ιατρούς της χώρας με απαράδεκτες απειλές, και εκφράζει την πλήρη στήριξή της στους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς της χώρας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με όσα τονίζει σε ανακοίνωση της η ΠΑΝΔΗΚΙ:

Οι ιδιώτες ιατροί καλύπτουν συνεχώς τα κενά του ΕΣΥ, παρέχοντας υπηρεσίες τόσο στα ιδιωτικά τους ιατρεία όσο και στα δημόσια νοσοκομεία, συχνά δωρεάν. Τονίζουμε ότι η λύση στην έλλειψη ιατρών δεν είναι οι απειλές, αλλά η ουσιαστική αύξηση των αμοιβών, στον μέσο όρο της ζώνης του ευρώ, και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Απαιτούμετην εφαρμογή της 48ωρης εργασίας, όπως επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, την προκήρυξη θέσεων πλήρους και απασχόλησης, την παροχή επιστημονικών και οικονομικών κινήτρων, και τον επαρκή εξοπλισμό των νοσοκομείων. Επιπλέον,προτείνουμε το άνοιγμα του ΕΣΥ στους ιδιώτες ιατρούς με αξιοπρεπείς όρους εργασίας και διαφανείς διαδικασίες, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες υγειούς ανταγωνισμού με τα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Εάν το Υπουργείο Υγείας προχωρήσει στις απειλές περί διακοπής της δυνατότητας συνταγογράφησηςστον ΕΟΠΥΥ από τους ιδιώτες ιατρούς, θα προκαλέσει την κατάρρευση του συστήματος ΠΦΥ και την συσσώρευση δεκάδων χιλιάδων πολιτών στις δημόσιες δομέςγια μια απλή συνταγή. Πρέπει να κατανοήσει το Υπουργείο ότι με κραυγές δεν λύνονται τα προβλήματα της δημόσιας υγείας, αλλά με επαρκή χρηματοδότηση καιδιάλογο.

Η ΠΑΝΔΗΚΙ καλεί το Υπουργείο Υγείας να εγκαταλείψει την πολιτική των απειλών και να προχωρήσει σε ουσιαστικές αυξήσεις στις αμοιβές των ιατρών, που είναι οι πιο υπαμειβόμενοι όλης της ΕΕ, υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις που θα διασφαλίσουν ένα λειτουργικό και ανθρώπινο σύστημα υγείας. Χωρίς την κατάλληλη στήριξη και αναγνώριση, οι ιατροί δεν μπορούν να προσφέρουν αποτελεσματικές υπηρεσίες. Η υγεία των πολιτών εξαρτάται από τις συνθήκες εργασίας των ιατρών και το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχουν τα νοσοκομεία.

Τέλος, καταγγέλλουμε την παντελή απουσία και την εκκωφαντική σιωπή της ετερόκλητης και συγκυριακής πλειοψηφίας που διοικεί τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, σε σημείο μάλιστα που εγείρει ερωτήματα περί ενοχής.

Είναι επιτακτική ανάγκη παροχής ουσιαστικών κινήτρων στους ιατρούς για να παραμείνουν στην χώρα και να σταματήσει, αν όχι να αναστραφεί, η μαζική φυγή στο εξωτερικό. Επιμένουμε στη συνεργασία για την επίτευξη ουσιαστικών λύσεων και καλούμε όλους τουςεμπλεκόμενους να ενωθούν στην κοινή προσπάθεια για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ