Παγώνη: Επίθεση στην κυβέρνηση για την ήττα της στην ΕΙΝΑΠ

Ευθύνες στην κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας επέρριψε για άλλη μια φορά η Ματίνα Παγώνη, μετά την ήττα που υπέστη μετά από 25 χρόνια η «γαλάζια» παράταξη στις εκλογές των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Ευθύνες στην κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας επέρριψε για άλλη μια φορά η Ματίνα Παγώνη, μετά την ήττα που υπέστη μετά από 25 χρόνια η «γαλάζια» παράταξη στις εκλογές των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).
Ματίνα Παγώνη

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Τα εξηγήσαμε, τα είπαμε, τα ξαναείπαμε, από εκεί και πέρα ο καθένας τι έχει στο κεφάλι του είναι δικό του θέμα», σημείωσε χαρακτηριστικά η Ματίνα Παγώνη

Η Ματίνα Παγώνη και η παράταξη που στηρίζεται από την Νέα Δημοκρατία ηττήθηκαν στις εκλογές τηςΕΙΝΑΠ, με εκείνη να μην είναι πλέον πρόεδρος μετά από 12 χρόνια και η παράταξή της να βρίσκεται στην δεύτερη θέση μετά από 25.

Μάλιστα η ίδια από την πρώτη στιγμή απέδωσε την βαριά αυτή ήττα στις κυβερνητικές επιλογές που προκάλεσαν την εξάντληση των νοσοκομειακών γιατρών και ουσιαστικά την διάλυση του ΕΣΥ, λόγοι που εύλογα οδήγησαν στο να χάσει η «γαλάζια» παράταξη.

«Είναι δύσκολη περίοδος για την παράταξή μου. Πολλά τα προβλήματα στην παράταξη, Τέμπη», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Open η Ματίνα Παγώνη.

Προ των ευθυνών τους έθεσε κυρίως τους υφυπουργούς Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και Δημήτρη Βαρτζόπουλο και κατά βάση τον πρώτο για την απόφασή του για καθημερινή πρωινή εφημέρευση των νοσοκομείων της Αττικής.

«Δεν μπορούν οι γιατροί να εφημερεύουν κάθε ημέρα γιατί είναι κατάκοποι μετά, οι ειδικευόμενοι δεν εκπαιδεύονται, δεν γίνονται τακτικά χειρουργεία, πιάνουν οι παθολογικές κλινικές όλα τα κρεβάτια.

Τα εξηγήσαμε, τα είπαμε, τα ξαναείπαμε, από εκεί και πέρα ο καθένας τι έχει στο κεφάλι του είναι δικό του θέμα. Δεν θα καθίσω εγώ να το λύσω, τα αποτελέσματα φάνηκαν», τόνισε.

«Τρεις ημέρες πριν τις εκλογές μπήκαν στη γενική εφημερία το Ασκληπιείο, το Τζάνειο και το Θριάσιο. Καλά κάνανε οι συνάδελφοι», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Σε ερωτήσεις που δέχθηκε σχετικά με το γιατί δεν λέει τίποτα για τον Άδωνι Γεωργιάδη, η είπε:

«Απευθυνθήκαμε στον κ. Γεωργιάδη και είπε να το δούμε αν χρειαστεί να κάνουμε αλλαγή. Δεν έκανε».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Διαβάστε επίσης

ΕΙΝΑΠ: Η Παγώνη έχασε την προεδρία – Μήνυμα Γεωργιάδη

Παγώνη: Τι απαντά για την ανακαίνιση στον Άγιο Σάββα -Τα χειρουργεία

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ