ΠολιτικήΝοοτροπία μαφίας στο ΚΕΕΛΠΝΟ - Οκτώ στελέχη έχουν παραπεμφθεί για κακουργήματα

Νοοτροπία μαφίας στο ΚΕΕΛΠΝΟ – Οκτώ στελέχη έχουν παραπεμφθεί για κακουργήματα

- Advertisement -

Για πρώτη φορά έχουμε θεσμική διερεύνηση σκανδάλων στην Υγεία όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στην εκπομπή “Επόμενη Μέρα”, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν αυταπόδεικτες πολιτικές ευθύνες για τα σκάνδαλα. Μάλιστα, όπως ανέφερε οι πολίτες απαιτούν όσοι έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον να ελεγχθούν από τη δικαιοσύνη.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

H NΔ έχει χάσει την ψυχραιμία της, σύμφωνα με τον Ανδρέα Ξανθό, επισημαίνοντας πώς αποτελεί αντιπερισπασμό το πόρισμα της ΝΔ για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όλοι ήξεραν ότι υπήρξε διαχρονική σκανδαλώδης διαχείριση του δημόσιου χρήματος, υπογραμμίζοντας πως στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ λειτουργούσαν με νοοτροπία μαφίας και 8 στελέχη του έχουν παραπεμφθεί για κακουργήματα.

Εμείς θέλουμε ένα νέο κοινωνικό ήθος στη δημόσια υγεία, όπως ανέφερε ο υπουργός επισημαίνοντας πως δεν μπορούμε να ποινικοποιήσουμε την πολιτική αντιπαράθεση.

Την Παρασκευή το πρωί το τελικό πόρισμα

Σύμφωνα με τα δεδομένα, το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής αναμένεται να παραδώσει το τελικό της πόρισμα στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση η εξεταστική επιτροπή που ερεύνησε υποθέσεις στον χώρο της Υγείας μετά και την ολοκλήρωση της συζήτησης του τέταρτου και τελευταίου κεφαλαίου που αφορούσε το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Άδωνις Γεωργιάδης

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο πρόεδρος της εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης ενημέρωσε τα μέλη πως ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης απέστειλε εναντίον του εξώδικη δήλωση διαμαρτυρόμενος για τη διαρροή του πορίσματος, αλλά και για την υπέρβαση εξουσίας της επιτροπής, καθώς όπως εξηγεί η επιτροπή δεν είχε εντολή διερεύνησης για την περίοδο μετά την 31η Δεκεμβρίου 2014, διάστημα που ο ίδιος δεν είχε την ιδιότητα του υπουργού.

Από την πλευρά του ο κ. Μπαλωμενάκης υποστήριξε ότι η ενέργεια του βουλευτή της ΝΔ είναι «πρωτοφανής» και πως «εκλαμβάνεται ως απειλή και εκβίαση στο φρόνημα της επιτροπής». Το ίδιο επισήμαναν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσαν να υιοθετήσουν πρόταση του κ. Νίκου Νικολόπουλου, προκειμένου να υπάρξει επιστολή διαμαρτυρίας.

Πέραν αυτού συζητήθηκαν και οι πορισματικές θέσεις των κομμάτων αναφορικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας επισήμανε την ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης από την δικαιοσύνη, ενώ ονομαστικά αναφέρθηκε στον κ. Γεωργιάδη, για τον οποίο υποστήριξε ότι εντοπίστηκαν ενδείξεις τέλεσης του πλημμελήματος της ηθικής αυτουργίας στην υπόθεση πρόσληψης 22 υπαλλήλων στον οργανισμό. Αναφέρθηκε επίσης και στον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για την υπόθεση αγοράς θερμικών καμερών.

Ποινικές και πολιτικές ευθύνες

Από την άλλη πλευρά η ΝΔ καταλόγισε ποινικές και πολιτικές ευθύνες στην περίοδο 2015 – 2018 (διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) για μια σειρά υποθέσεων.

Χαρακτηριστικότερη είναι η υπόθεση συνεργασίας του ΚΕΕΛΠΝΟ με εταιρεία σεκιούριτι. Όπως υποστηρίζουν τα μέλη της ΝΔ το ΚΕΕΛΠΝΟ έδωσε 8 εκατ. ευρώ την περίοδο 2016 – 2018 σε συγκεκριμένη εταιρεία φύλαξης χωρίς να υπάρχει σύμβαση. Η ΝΔ υποστηρίζει μάλιστα ότι η ιδιωτική εταιρεία έχει ιδιαίτερες σχέσεις διαπλοκής με τον αναπληρωτή Υπουργό Παύλο Πολάκη ο οποίος και προσπάθησε να νομιμοποιήσει τις παράνομες αμοιβές με τροπολογία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ