Σωρεία αντιδράσεων προκαλεί το σχετικό πόρισμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή για την Υγεία, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.
«Απηχεί απόψεις των βουλευτών του, χωρίς τεκμηρίωση και σαφώς υπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες» αναφέρει ο ευρωπαίος επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος, υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση Καραμανλή προστάτευσε την Δημόσια Υγεία και το δημόσιο συμφέρον.Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΕΛΠΝΟ, απηχεί απόψεις των βουλευτών του, χωρίς τεκμηρίωση και σαφώς υπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες. Η κυβέρνηση Καραμανλή και το υπουργείο Υγείας προστάτευσε, ως είχε χρέος, την Δημόσια Υγεία και το δημόσιο συμφέρον. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού και τα έχουν αντιληφθεί οι πολίτες» αναφέρεται σε ανακοίνωση του.
Αναφορικά με τον κ. Γεωργιάδη, οι υπογράφοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν πως «το σύνολο των νομικών σκέψεων που αφορούν τόσο το κεφάλαιο της ευθύνης του Α. Γεωργιάδη» — μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία που συνέλεξε η επιτροπή — «θα αποσταλεί στην Δικαιοσύνη, προκειμένου αυτή, με τα μέσα, τα νομικά και ερευνητικά εργαλεία, τις μεθόδους και της δυνατότητες που έχει από το νόμο, διαθέτει τη γνώση και την εμπειρία να προβεί σε περαιτέρω έλεγχο για το αν όλες οι παραπάνω διαπιστώσεις μας συγκροτούν τις “επαρκείς (αποχρώσες) ενδείξεις”, και σε περίπτωση κατάφασής τους να ασκήσει ποινικές διώξεις, εξειδικεύοντας τα αδικήματα και εξατομικεύοντας τις ευθύνες».
Τι αναφέρει το πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ
Αναφορικά με τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ που απασχολούνταν στο γραφείο του κ. Γεωργιάδη, το πόρισμα θέτει το ερώτημα «γιατί δεν τους προσλάμβανε απευθείας ο ίδιος και το υπουργείο του και να τους πληρώνει επίσης ο ίδιος, και γιατί έπρεπε να προσληφθούν και να πληρωθούν από το ΚΕΕΛΠΝΟ» και γιατί «χωρίς να εργαστούν ποτέ και σε καμία δομή και υπηρεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ πήγαν κατ’ ευθείαν στο γραφείο του;»
Αναφορικά με θέμα παραγραφής, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτουν την άποψη, σύμφωνα πάντα με το ΑΠΕ, ότι «δεν μπορεί να ισχύσει η σύντομη παραγραφή λόγω της παρέλευσης δύο τακτικών συνόδων της Βουλής».
Όπως σημειώνεται «για τα κοινά ποινικά αδικήματα της κακουργηματικής πλαστογραφίας και ψευδούς βεβαίωσης δεν μπορούν να θεωρηθούν ‘υπουργικά αδικήματα’ που έχουν τελεστεί ‘κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων’, αλλά ‘επ’ ευκαιρία αυτών’, και κατά συνέπεια δεν έχουν υποπέσει στην παραγραφή της παρ. 3 του άρθρου 86 του Συντάγματος».
Με μηνύσεις και αγωγές απαντά ο Άδωνις Γεωργιάδης
Την οργισμένη αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσαν τα σημεία του πορίσματος για το ΚΕΕΛΠΝΟ που είδαν το φως της δημοσιότητας, με τον βουλευτς της Νέας Δημοκρατίας να δηλώνει ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον όποιων βουλευτών βάλουν υπογραφή σε κάτι «καταφανώς παράνομο και προφανώς συκοφαντικό».
«Δηλώνω ότι όποιος βουλευτής βάλει υπογραφή σε κάτι που είναι κατά φανός παράνομο και προφανώς συκοφαντικό […] θα του καταθέσω μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο Νέο Κανάλι.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη «ονομαστικά για τον κάθε ένα που θα βάλει υπογραφή» στο πόρισμα.