ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗΜανιαδάκης για υπόθεση Novartis: Φοβόμουν για τη ζωή των παιδιών μου

Μανιαδάκης για υπόθεση Novartis: Φοβόμουν για τη ζωή των παιδιών μου

- Advertisement -

Ο προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis, Νίκος Μανιαδάκης, μίλησε αποκλειστικά μπροστά στην κάμερα του ΣΚΑΪ, στη νέα εκπομπή του Παύλου Τσίμα στην οποία παρευρέθηκαν ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis, Νίκος Μανιαδάκης, μίλησε αποκλειστικά μπροστά στην κάμερα του ΣΚΑΪ,

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο Νίκος Μανιαδάκης, ένας εκ των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis, αποκάλυψε ότι δέχεται απειλές και ότι πιέστηκε προκειμένου να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα.

Όπως αναφέρει το skai.gr τον γνωρίσαμε ως προστατευόμενο μάρτυρα Αναστασίου, όταν τον Φεβρουάριο του 2018 έφθασε η δικογραφία Νovartis στην Βουλή. Δέκα μήνες αργότερα ο μάρτυρας είχε γίνει κατηγορούμενος με το πραγματικό του όνομα: Ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης είναι σήμερα κατηγορούμενος για την υπόθεση στην οποία είχε συμβάλει ως μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος.

«Ξεκίνησε μια διαδικασία ασκήσεως έντονων, επανειλημμένων κι επίμονων πιέσεων προς το πρόσωπο μου προκειμένου να μοιραστώ με τους εισαγγελείς πληροφορίες και μαρτυρίες αναφορικά με έκνομες πράξεις πολιτικών προσώπων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Μανιαδάκης.

Ο κ. Μανιαδάκης υπογράμμισε πως δεν έχει καταθέσει κάτι σε βάρος πολιτικών προσώπων. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο ερωτήθηκε και ξεκαθάρισε αναφορικά με τις σχέσεις που είχε με αυτά.

«Πολλές φορές έγραψα τεχνικά κείμενα προκειμένου να εξηγήσω υπουργικές αποφάσεις. Δεν αναφέρθηκα σε πολιτικά πρόσωπα» τόνισε.

Επιβεβαίωσε ότι είχε μιλήσει στον κ. Στουρνάρα σχετικά με τις πιέσεις που δεχόταν να καταθέσει εναντίον του. Προσθέτοντας πως ένιωθε φόβο να ακολουθήσει την συμβουλή του για καταγγελία των πιέσεων που δεχόταν.

Όπως ανέφερε μάλιστα παρακολουθούταν συνεχώς.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας της Novartis και οι πράκτορες του FBI

Το έβλεπα, είπε χαρακτηριστικά αναφέροντας πως φοβόταν για την ζωή της οικογένειας και των παιδιών του.

Παράλληλα πρόσθεσε πως τον είχαν πλησιάσει πράκτορες του FBI. Εισαγγελικές αρχές, άλλα και κυκλώματα μέσω δικηγόρων. «Αισθάνθηκα ένας άνθρωπος ευάλωτος στη μέση ενός μεγάλου σκανδάλου», τόνισε. Ενώ παραδέχτηκε πως ακόμη και τώρα, νιώθει φόβο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ