ΠολιτικήΜητσοτάκης: Στο υπουργείο Υγείας - Σύσκεψη με πολιτική ηγεσία

Μητσοτάκης: Στο υπουργείο Υγείας – Σύσκεψη με πολιτική ηγεσία

- Advertisement -

Στο υπουργείο Υγείας μεταβαίνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των επαφών που θα έχει με τους υπουργούς πριν τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Στο υπουργείο Υγείας μεταβαίνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των επαφών που θα έχει με τους υπουργούς πριν τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο σηματοδοτεί το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, καθώς είναι το δεύτερο υπουργείο που πρόκειται να επισκεφθεί, μετά το υπουργείο Οικονομικών την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Τρίτης 4 Ιουλίου, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πραγματοποιήσει την πολυαναμενόμενη επίσκεψή του στο υπουργείο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει επίσης σύσκεψη, με τη συμμετοχή του συνόλου της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, δηλαδή, του υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, της αναπληρώτριας υπουργού, Ειρήνης Αγαπηδάκη, του υφυπουργού, Μάριου Θεμιστοκλέους και του έτερου υφυπουργού, Δημήτρη Βαρτζόπουλου.

Προτεραιότητες…

Όπως έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ο πρωθυπουργός, και αναμένεται να επαναλάβει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο υπουργείο Υγείας, ο τομέας της Υγείας και, ιδιαιτέρως, η αναμόρφωση και η ενίσχυση του ΕΣΥ της χώρας μας, με ιδιαίτερο και ενισχυμένο αποτελεσματικά τον ρόλο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), θα αποτελέσει μία από τις μέγιστες και πρώτες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης της Ν.Δ. για την δεύτερη τετραετία, ενώ ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εποπτεύει στενά και την ασκούμενη και την σχεδιαζόμενη κυβερνητική πολιτική Υγείας, καθ’ όλη την δεύτερη τετραετία.

Ο κ. Μητσοτάκης καθ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αναφερόταν στα θέματα υγείας, ενώ στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μίλησε για τα μικτά πληρώματα του ΕΚΑΒ, προκειμένου να καλύπτονται πιο γρήγορα οι ανάγκες των ασθενών, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές.

«Αν χρειαστεί να αγοράσουμε υπηρεσίες για να έχει ο πολίτης δωρεάν υπηρεσία, θα το κάνουμε. Θα μισθώσουμε υπηρεσίες ελικοπτέρων με έξι βάσεις από το εξωτερικό», είχε πει σε συνέντευξή του ενώ σε ότι αφορά τα μικτά πληρώματα, μίλησε για τη συνδρομή εξειδικευμένου προσωπικού από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πυροσβεστική.

Σε ότι αφορά τις προσλήψεις ο κ. Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί πως θα γίνουν 10.000 νέες προσλήψεις στην υγεία. «Θα μπουν στο 1+1. Δεν είμαστε πια σε σκληρούς μνημονιακούς περιορισμούς», σημείωνε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ