ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗΚοτανίδου προς Πλεύρη: Σε κάτι έκτακτο θα σας ξανακαλέσουμε

Κοτανίδου προς Πλεύρη: Σε κάτι έκτακτο θα σας ξανακαλέσουμε

- Advertisement -

Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υγείας παρέλαβε από τον Θάνο Πλεύρη, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου, η οποία ορκίστηκε το πρωί με την υπηρεσιακή κυβέρνηση του νέου πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά.

Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υγείας παρέλαβε από τον Θάνο Πλεύρη, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας - Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Οι δύο απερχόμενοι, Θάνος Πλεύρης και Μίνα Γκάγκα, αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, καλωσόρισαν την κυρία Κοτανίδου στο υπουργείο και της ευχήθηκαν καλή τύχη.

Η κυρία Κοτανίδου κατά την διάρκεια της πανδημίας είχε τεθεί επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής για το σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και συμμετείχε στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Κατά την παράδοση, ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στο έργο του στο Υπουργείο Υγείας, λέγοντας όμως χαρακτηριστικά ότι «σε αυτό το υπουργείο ο υπουργός δεν θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος και πάντα θα πρέπει να σκέφτεται τι περισσότερο μπορεί να κάνει για τους ασθενείς». Στο Υπουργείο Υγείας είπε, απευθυνόμενος στη νέα υπουργό, «δεν υπάρχει υπηρεσιακός χρόνος, διαχειρίζεται καθημερινά κρίσεις και την υγεία των πολιτών».

Από την πλευρά της η κα Κοτανίδου ανέφερε: «Η τύχη που μου ευχήθηκε ο υπουργός μάλλον θα μου χρειαστεί. Ευτυχώς είναι ένας μόνο μήνας που θα περάσει. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε κάτι έκτακτο, διότι αν συμβεί θα σας ξανακαλέσουμε πίσω στο Υπουργείο».

Στην θητεία τους στο Υπουργείο Υγείας και στο έργο τους αναφέρθηκαν οι Μίνα Γκάγκα και η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

Γκάγκα: 6.000 θέσεις μόνιμου προσωπικού

Η τέως Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, είπε πως το υπουργείο εποπτεύει 128 νοσοκομεία και 1.500 Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία. Είναι μία τεράστια δουλειά,συνέχισε και είπε πως η κα Κοτανίδου έχει πολύ μεγάλη εμπειρία και πως όλα θα πάνε καλά.

Μιλώντας για το έργο που έχει παραχθεί, είπε πως δόθηκαν πάνω από 6.000 θέσεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ.

Από την πλευρά της η τέως Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις 106 νέες δομές Ψυχικής Υγείας, που έχουν δημιουργηθεί.

Το έργο της υπηρεσιακής Υπουργού Υγείας

Η νέα υπουργός Υγείας, Αναστασία Κοτανίδου, έχει θητεία με ημερομηνία λήξης, η οποία ολοκληρώνεται την 25η Ιουνίου.

Έως τότε, δεν θα έχει δικαίωμα υπογραφής αποφάσεων και δυνατότητα παραγωγής νομοθετικού έργου, αφού ούτως ή άλλως η Βουλή θα είναι κλειστή λόγω προεκλογικής περιόδου.

Ωστόσο μπορεί να διαχειρίζεται έκτακτες περιστάσεις και τρέχοντα ζητήματα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ