ΠολιτικήΚικίλιας για άρση μέτρων: Κριτήριο η προστασία των ευάλωτων ομάδων

Κικίλιας για άρση μέτρων: Κριτήριο η προστασία των ευάλωτων ομάδων

- Advertisement -

Η εξέλιξη στην πορεία καμπύλης της νόσου μέχρι τέλη Απριλίου θα κρίνει τα επόμενα βήματα για την άρση των μέτρων, αποφασίζοντας «ποιες θα είναι οι αρχικές κινήσεις μας το Μάιο», όπως ανέφερε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Η εξέλιξη στην πορεία καμπύλης της νόσου μέχρι τέλη Απριλίου θα κρίνει τα επόμενα βήματα για την άρση των μέτρων, αποφασίζοντας "ποιες θα είναι οι αρχικές κινήσεις μας το Μάιο", όπως ανέφερε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ανταποκριθήκαμε στην εθνική μάχη απέναντι στον κορονοϊό, γιατί οι Έλληνες σχημάτισαν μια ανθρώπινη ασπίδα προστασίας, του πιο πολύτιμου αγαθού, της ζωής, όπως σημείωσε ο κ. Κικίλιας σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Το είδαμε αυτό και επιβεβαιώθηκε όλους αυτούς τους μήνες που δίνουμε μια μάχη απέναντι σε μια πανδημία. Οι χώρες γύρω μας μετρούν εκατοντάδες νεκρούς καθημερινά. Και εμείς έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές, αλλά από τις αρχές Ιανουαρίου προσαρμόσαμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, τα Νοσοκομεία, τον ΕΟΦ, το ΙΦΕΤ, τους πρωταγωνιστές μας, γιατρούς, νοσηλευτές, σε μία κατάσταση τέτοια, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε πιθανά περιστατικά ,να ιχνηλατήσουμε και να δώσουμε τη φροντίδα αυτή που χρειάστηκαν οι συμπολίτες μας αυτούς τους 2,5–3 μήνες.

Και βέβαια, καθοριστικής σημασίας ήταν τα μέτρα τα οποία πήρε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη πολύ νωρίς. Αντιλαμβάνομαι με πολύ μεγάλο κόστος, όμως νομίζω ότι έκανε τη διαφορά σε σχέση με όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Άρση μέτρων 

Μιλώντας στην τηλεόραση του Open ο ο υπουργός υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας ρωτήθηκε για την άρση των περιοριστικών μέτρων.

«Το πιο σημαντικό κριτήριο είναι η προστασία των ευάλωτων ομάδων και των ηλικιωμένων, που κατά κύριο λόγο κινδυνεύουν από τον ιό αυτό. Και βέβαια όλα, όπως καταλαβαίνετε, αξιολογούνται και επαναξιολογούνται ανάλογα με το feedback που έχουμε και από το πώς αντιδρά ο κόσμος. Για αυτό και καταλαβαίνουν όλοι ότι είναι βεβαίως Μεγάλη Εβδομάδα, είναι ένας ιδιαίτερος τρόπος να περάσουμε τις ημέρες του Πάσχα, αλλά η έκκληση που θέλω να κάνω είναι να σεβαστούμε όλοι τις οδηγίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στο μοντέλο με το οποίο θα γίνεται ο έλεγχος του πληθυσμού, τονίζοντας:

«Ψάχνουμε να βρούμε το testing, δηλαδή τον τρόπο που θα ελεγχθούν συγκεκριμένα κομμάτια του πληθυσμού, τον τρόπο με τον οποίον θα απελευθερώσουμε κάποιες καραντίνες και τη σταδιακή σχέση μεταξύ του ενός μέτρου από το άλλο, έτσι ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε, να επαναξιολογούμε και να μην πάθουμε ζημιά».

Όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας αυτό θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες των επιστημόνων. Τις οποίες -όπως είπε- θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε μέχρι τέλους και προσέθεσε:

«Η ιεράρχηση των τεστ έχει να κάνει πρώτα από όλα με τους υγειονομικούς μας: γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό. Μετά με τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους και με τους συμπολίτες μας που θέλουμε να επαναφέρουμε στην παραγωγική διαδικασία».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ