ΠολιτικήΚικίλιας: Εκτός 5αδας απ’ τα δημοφιλή πρόσωπα της κυβέρνησης -Το Top5

Κικίλιας: Εκτός 5αδας απ’ τα δημοφιλή πρόσωπα της κυβέρνησης -Το Top5

- Advertisement -

Μειωμένη δημοτικότητα εμφανίζει στην τελευταία δημοσκόπηση που διενήργησε η Prorata ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, καταλαμβάνοντας την 6η θέση των προσώπων της κυβέρνησης. Δημοφιλέστερος υπουργός στο σύνολο του δείγματος αναδεικνύεται ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 49% θετικές γνώμες, και ακολουθούν οι: Δένδιας, Χρυσοχοϊδης, Χατζηδάκης, Παναγιωτόπουλος και Κικίλιας.

Μειωμένη δημοτικότητα εμφανίζει στην τελευταία δημοσκόπηση που διενήργησε η Prorata ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, καταλαμβάνοντας την 6η θέση των προσώπων της κυβέρνησης

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η νέα δημοσκόπηση της Prorata καταγράφει μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, της τάξεως των 14 μονάδων, σε γκάλοπ στον γενικό πληθυσμό άνω των 17 ετών σε όλη την επικράτεια κατά το διάστημα 22-26 Ιουνίου 2020.

Ειδικότερα με βάση έρευνα της Prorata στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά: Νέα Δημοκρατία 38%, ΣΥΡΙΖΑ 24%, Κίνημα Αλλαγής 5%, ΚΚΕ 4%, Ελληνική Λύση 3%.

Κάτω από το όριο του 3% κινούνται το ΜΕΡΑ25 με 2,5%, οι Έλληνες για την Πατρίδα με 1,5% και η Χρυσή Αυγή με 1%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος στο 21% καθώς το 5% απάντησε «Άλλο Κόμμα» και το 16% «Δεν έχω αποφασίσει/άκυρο/λευκό/δεν θα ψηφίσω».

Στην έρευνα πανελλαδικής κάλυψης που διεξήγαγε η Prorata ανιχνεύεται – μεταξύ άλλων – η πρόθεση ψήφου και η συμπάθεια των προσώπων της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πολιτικοί αρχηγοί

Στην ερώτηση σχετικά με τη συμπάθεια/αντιπάθεια προς τους πολιτικούς αρχηγούς, το 49% δηλώνει ότι σίγουρα/μάλλον συμπαθεί τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, το 35% τον κ. Αλέξη Τσίπρα, το 25% την κ. Φώφη Γεννηματά, το 25% τον κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, το 22% τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη, το 10% τον κ. Κυριάκο Βελόπουλο.

Στην ερώτηση σχετικά με τη συμπάθεια προς τα πολιτικά πρόσωπα στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρώτος έρχεται στο σύνολο του δείγματος ο κ. Κυριάκος Πιερρακάκης με 49%. Στους ψηφοφόρους του κόμματος πρώτος έρχεται ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με 86%. Στον ΣΥΡΙΖΑ πρώτος έρχεται ο κ. Ανδρέας Ξανθός με 46% στο σύνολο του δείγματος ενώ στους ψηφοφόρους του κόμματος πρώτη είναι η κ. Έφη Αχτσιόγλου με 95% ποσοστό συμπάθειας.

Ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, συγκεντρώνει 40% σε ποσοστό συμπάθειας, ενώ το 46% δήλωσαν ότι είναι αντιπαθής. Το 14% του συνολικού δείγματος δήλωσε ότι δεν ξέρει, δεν απαντά. Παρόλα αυτά, τα ποσοστά δημοτικότητας μεταξύ των ψηφοφόρων του κ. Κικίλια παραμένουν υψηλά. Το 79% εξ αυτών δηλώνει ότι είναι συμπαθής και το 13% πως είναι αντιπαθής.

Δείτε ολόκληρη την δημοσκόπηση της Prorata πατώντας εδώ

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ