- Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός
Έκκληση σε γιατρούς και νοσηλευτές απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για διετείς συμβάσεις στο πλαίσιο καταστολής της πανδημίας που προκαλεί ο κορωνοϊός, δεσμευόμενος για αορίστου παραμονή στο ΕΣΥ μετά τη λήξη της σύμβασης.
Συγκεκριμένα, οι προσλήψεις αφορούν 1.500 θέσεις για νοσηλευτές και οι 500 για λοιπό επικουρικό προσωπικό (πληρώματα ασθενοφόρων-διασώστες, τραυματιοφορείς, παραϊατρικό προσωπικό, φυσικοθεραπευτές κ.α.)
Η υποβολή των αιτήσεων για τις συγκεκριμένες θέσεις, θα γίνεται μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 15 Μαρτίου 2020, στην ηλεκτρονική διεύθυνση loipoepikouriko.moh.gov.gr
Συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε στη δήλωση του ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας:
Από χτες, η παγκόσμια κοινότητα είναι και επίσημα σε καθεστώς πανδημίας.
Ήρθε η πιο μεγάλη ώρα, ήρθε η ώρα της μάχης.
Όπως είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η μάχη θα κριθεί, στο πώς θα ανταποκριθούμε ως πολίτες, κατά πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη.
Αγωνιζόμαστε έχοντας στην πρώτη γραμμή τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τα πληρώματα των ασθενοφόρων, όσους εργάζονται στα εργαστήρια, όλους όσοι συνεισφέρουν στη Δημόσια Υγεία και στην ιδιωτική.
Κάνω έκκληση, σε γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, να υποβάλλουν αίτηση. Να προσληφθούν με διετείς συμβάσεις και μετά να παραμείνουν στο Σύστημα Υγείας.
Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, θα ενεργήσουμε όπως χρειαστεί, θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί, για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας.
Είναι η ώρα ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί εμείς οι Έλληνες, που έχουμε την ανθρωπιά και το φιλότιμο πάνω απ’ όλα. Να γίνουμε τείχος προστασίας γι’ αυτούς που κινδυνεύουν.
Κικίλιας: Πανδημία από τον ΠΟΥ
Από χτες, η παγκόσμια κοινότητα είναι και επίσημα σε καθεστώς πανδημίας, όπως σημείωσε ο κ. Κικίλιας. Χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε πανδημία τον νέο ιό (κορωνοϊός) με τον γενικό διευθυντή ο Δρ. Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους να σημειώνει χαρακτηριστικά πως «Η λέξη πανδημία δεν χρησιμοποιείται εύκολα ή χωρίς προσοχή. Είναι μια λέξη που αν χρησιμοποιοηθεί εσφαλμένα μπορεί να προκαλέσει αδικαιολόγητο πόνο ή την αίσθηση πως η μάχη έληξε, οδηγώντας σε αχρείαστη αγωνία και θάνατο».
Είναι η πρώτη φορά που ο ΠΟΥ παρατηρεί πως ένας κορωνοϊός προκαλεί μια πανδημία. Απευθύνει έκκληση καθημερινά στις χώρες ώστε να λάβουν πιο δραστικά μέτρα. Από τις 118.000 περιπτώσεις ασθενών, σε 114 χώρες παγκοσμίως, περισσότερο από το 90% των περιπτώσεων επικεντρώνεται σε μόλις τέσσερις χώρες. Ενώ δύο από αυτές σημειώνουν σημαντική υποχώρηση της επιδημίας.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα