ΠολιτικήΙκανοποίηση στους εργαζόμενους του ΕΟΔΥ από τις κινητοποιήσεις

Ικανοποίηση στους εργαζόμενους του ΕΟΔΥ από τις κινητοποιήσεις

- Advertisement -

Ανακοίνωση για την 48ωρη απεργία και τις μαζικές αντιδράσεις των προηγούμενων ημερών στον Ε.Ο.Δ.Υ., εξέδωσε το σωματείο των εργαζομένων στον οργανισμό.

Ανακοίνωση για την 48ωρη απεργία και τις μαζικές αντιδράσεις των προηγούμενων ημερών στον Ε.Ο.Δ.Υ., εξέδωσε το σωματείο των εργαζομένων στον οργανισμό.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή του το σωματείο αναφέρει τα εξής: «Χαιρετίζουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που αντέδρασαν με κάθε τρόπο στα σχέδια αποδιοργάνωσης της δημόσιας υγείας, της παροχής φροντίδας υγείας στον προσφυγικό πληθυσμό και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες που συμμετείχαν στην απεργία και στις απεργιακές κινητοποιήσεις του σωματείου μας στο Υπουργείο Υγείας και σε άλλες πόλεις μαζί με άλλους υγειονομικούς και την τοπική κοινωνία δείχνουν τον δρόμο της αντίστασης και της αποτελεσματικής διεκδίκησης!!! Με τις κινητοποιήσεις μας και με τις δράσεις μας δόθηκε απάντηση σε όλους αυτούς που ήθελαν να περάσουν στα κρυφά τις απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων στα προγράμματα Philos του οργανισμού, σε όσους ήθελαν να επιβάλουν «νεκρική σιγή» και το θάψιμο κάθε διαμαρτυρίας ώστε να ακυρώσουν τη δυναμική και την οργή των εργαζομένων που ξεχειλίζει!

Με την απεργιακή μας κινητοποίηση, την παρέμβαση στο Υπουργείο Υγείας και όλες τις δράσεις μας, κερδίσαμε πολλά! Κερδίσαμε την αξιοπρέπεια μας, αξιοπρέπεια που πηγάζει από το δίκαιο του αγώνα μας, από το δίκιο κάθε ανθρώπου που παλεύει για τη δουλειά και το ψωμί του! Καταφέραμε να ακουστούμε από άκρη, σε άκρη σε όλην την Ελλάδα, το πρόβλημα μας να ακουστεί παντού, σε site, ραδιόφωνα, εφημερίδες, κανάλια, «στραπατσάροντας τη μόστρα» της κυβέρνησης που πίστευε ότι θα τη βγάλει καθαρή από μια τέτοια αδίστακτη και απαράδεκτη απόφαση της! Κερδίσαμε την αμέριστη συμπαράσταση της πλειοψηφίας των υγειονομικών των νοσοκομείων και των σωματείων τους, των εργαζομένων στο μεταναστευτικό και στο άσυλο, που στην πλειοψηφία τους έδωσαν τη μάχη δίπλα μας αναδεικνύοντας της αναγκαιότητα ύπαρξης μας και την πολύτιμη συνεισφορά μας!

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης και της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, που δεν αξίωσε καν να δεχθεί αντιπροσωπεία του σωματείου μας και εργαζομένων, παρόλο που μέρες τώρα είχε λάβει αντίστοιχο e-mail. Αφήνοντας σε συνθήκες καύσωνα δεκάδες συναδέλφους μας που συμμετείχαν στην κινητοποίηση να περιμένουν πάνω από 3 ώρες! Φυσικά όπως ενημερωθήκαμε, την ίδια ώρα που εμείς βρισκόμασταν απ’ έξω, τα στελέχη του Υπουργείου Υγείας, είχαν άπλετο χρόνο να συζητούν με τους φαρμακοβιομηχάνους της χώρας, όταν εμείς αντιμετωπιζόμασταν περίπου ως εγκληματίες από ένα τσούρμο αστυνομικών έξω από τη πόρτα του υπουργείου!

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να μην σκύψουν το κεφάλι! Να μην αποδεχθούν μοιρολατρικά την κατάσταση! Μπροστά σε όλες τις εξελίξεις να συνεχίσουμε με αυτή την περήφανη και αγωνιστική στάση! Χρειάζεται αυτή η διήμερη μάχη που δώσαμε και οι πολυήμερες αντιστάσεις μας να είναι η αρχή και όχι το τέλος για τη συνέχεια! Είναι δεδομένο, ότι μόνο μέσα από την αλληλεγγύη και την αλληλοστήριξη μπορούμε να κερδίσουμε!

Οι εξελίξεις στο πρόγραμμα Philos, είναι ένα ηχηρό «καμπανάκι» που πρέπει να ακουστεί δυνατά σε όλους τους συμβασιούχους εργαζόμενους του οργανισμού και σε όλους εκείνους («συνδικαλιστές» και μη) που σπέρνουν αυταπάτες και δεδομένα για τη παραμονή τους στον οργανισμό και σε κάθε άλλου είδους εργασιακές θέσεις ορισμένου χρόνου. Αποδείχτηκε για ακόμα μια φορά ότι είναι αδίστακτοι, ότι δε μετράνε «ούτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες», ούτε τίποτα, αρκεί ένα e-mail για επτά και οκτώ χρόνια δουλειάς, όπως έγινε και στο πρόγραμμα Philos! Όπως άλλωστε έγινε και με χιλιάδες εργαζόμενους ΣΟΧ στη σίτιση, στη καθαριότητα κλπ των νοσοκομείων της χώρας. Αποδείχτηκε ότι αγώνας μας χρειάζεται να είναι συνεχής! Αποδείχτηκε πόσο σημαντικά και καίρια είναι τα αιτήματά μας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους! Κυριότερα, αποδείχθηκε πόσο κρίσιμο είναι να να μην περιμένουμε κάθε φορά τις τελικές εξελίξεις, που θα φέρνουν μπροστά μας τα νέα δεδομένα ως τετελεσμένα, αλλά στη παραπάνω κατεύθυνση να οργανώνουμε τον αγώνα μας!

Συνεχίζουμε! Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!»

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ