ΠολιτικήΓιαννάκος: Προς λουκέτο οι παιδοχειρουργικές κλινικές στην Κρήτη

Γιαννάκος: Προς λουκέτο οι παιδοχειρουργικές κλινικές στην Κρήτη

- Advertisement -

Εκατοντάδες παιδιά από την Κρήτη και άλλα νησιά θα είναι αναγκασμένα να έρχονται στην Αθήνα για να χειρουργηθούν, καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Εκατοντάδες παιδιά από την Κρήτη και άλλα νησιά θα είναι αναγκασμένα να έρχονται στην Αθήνα για να χειρουργηθούν, καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Η Κρήτη διαθέτει δύο παιδοχειρουργικές κλινικές που εξυπηρετούν εκτός την Κρήτη και όλα τα νησιά. Η μία στο νοσοκομείο των Χανίων και η άλλη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης. Κλείνουν λόγω έλλειψης γιατρών παιδοχειρουργών. Τα παιδιά ηλικίας εως 15 χρονών είναι υποχρεωμένα και για μία σκωληκοειδίτιδα να έρχονται στην Αθήνα να χειρουργηθούν» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο κ. Γιαννάκος τονίζει τη μεγάλη η επικινδυνότητα που κρύβει όλο αυτό για τα παιδιά που χρήζουν άμεσης χειρουργικής αντιμετώπισης με σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν ενδείκνυται η διακομιδή τους.

«Η παιδοχειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Χανίων ξέμεινε με δύο παιδοχειρουργούς. Έναν επικουρικό και μία παιδοχειρουργό αποσπασμένη από το Πανεπιστημιακό Ηρακλείου Κρήτης. Η παιδοχειρουργική κλινική στο ΠΑΓΝΗ τα ίδια χάλια. Ένας γιατρός συνταξιοδοτήθηκε, ένας παραιτείται σε ένα χρόνο και ο τρίτος εγινε μέλος ΔΕΠ και μετακινείται στο Αττικό. Ζητήθηκε από την αποσπασμένη παιδοχειρουργό του νοσοκομείου Χανίων να κάνει εφημερείες στο ΠΑΓΝΗ και δήλωσε παραίτηση. Η συνάδελφος έχει τέσσερα παιδιά και προβλήματα υγείας. Δεν είναι καθόλου εύκολη η μετακίνησή της από τα Χανιά στο Ηράκλειο. Με τέτοια διαχείριση της μιζέριας οι δύο κλινικές τώρα θα βάλουν λουκέτο.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να στελεχώσει άμεσα και τις δύο παιδοχειρουργικές κλινικές. Θα κινδυνέψουν παιδιά. Θα ταλαιπωρούνται με διακομιδές γονείς και παιδιά τζάμπα. Για να ανακόψεις το κύμα φυγής γιατρών, νοσηλευτών και άλλων υγειονομικών, για να ενισχυθεί με προσωπικό το σύστημα χρειάζεται συνολική κυβερνητική παρέμβαση. Αυξήσεις μισθών, μονιμοποίηση συμβασιούχων, ένταξη στα ΒΑΕ, κίνητρα», κατέληξε ο κ. Γιαννάκος.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ