ΠολιτικήΓεωργιάδης: Σε έξι μήνες λάβαμε μέτρα που ανέμεναν 10 χρόνια

Γεωργιάδης: Σε έξι μήνες λάβαμε μέτρα που ανέμεναν 10 χρόνια

- Advertisement -

Το φάρμακο βρέθηκε στο επίκεντρο συνεδρίου με θέμα «Διαμορφώνοντας το μέλλον της φαρμακευτικής περίθαλψης» που διοργανώνουν στη Μυτιλήνη οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Λέσβου Δωδεκανήσου, Καλύμνου, Κυκλάδων, Σάμου και Χίου.

Το φάρμακο βρέθηκε στο επίκεντρο συνεδρίου με θέμα «Διαμορφώνοντας το μέλλον της φαρμακευτικής περίθαλψης» που διοργανώνουν στη Μυτιλήνη οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Λέσβου Δωδεκανήσου, Καλύμνου, Κυκλάδων, Σάμου και Χίου.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στο Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλής καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην αλυσίδα φαρμάκου. Στις συζητήσεις τέθηκαν θέματα για τα φάρμακα υψηλού κόστους και τις ελλείψεις φαρμάκων.

Ο υπουργός υγείας ανέφερε ότι με τη διατίμηση το φάρμακο στην Ελλάδα έχει τις πιο χαμηλές τιμές στην Ευρώπη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι τουρίστες φεύγουν με βαλίτσες γεμάτες φάρμακα επιστρέφοντας από τις διακοπές τους. Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στους μηχανισμούς ελέγχου του υπουργείου στις εξαγωγές φαρμάκων καθώς όπως τόνισε απαγορεύονται αυτές που προορίζονται για την Ελληνική αγορά. Τέλος, ανέφερε ότι η πολιτική του υπουργείου σχετικά με το φάρμακο είναι αυτό να φτάνει απρόσκοπτα στον ασθενή.

Είμαι υπερήφανος, διότι και εδώ δημοσίως άπαντες αναγνώρισαν, ότι έχουμε σε έξι μήνες λάβει μέτρα που τα ανέμεναν 10 χρόνια. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με σκοπό ο ασθενής να μπορεί να βρίσκει πάντα το φάρμακο που χρειάζεται όταν το χρειάζεται, στην καλύτερη δυνατή τιμή και για αυτόν και για το Κράτος, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Τέλος, συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο με το συνέδριο ν’ αποτελεί την αφετηρία για ένα νέο κεφάλαιο συζήτησης όσον αφορά στην πολιτική για το φάρμακο, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς.

Συμμετοχές

Τιμώμενα πρόσωπα του Συνεδρίου ο Λέσβιος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Θεόδωρος Τρύφων, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός και ο Επίκουρος Καθηγητής Φαρμακευτικής Τεχνολογίας, Παρασκευάς Δάλλας.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό χώρο του Ελιά και Θάλασσα στη Σκάλα Λουτρών με τη συμμετοχή φαρμακοποιών από όλη τη χώρα, όλων των εμπλεκόμενων φορέων που ασχολούνται με το φάρμακο καθηγητών Πανεπιστημίου και των διοικήσεων των εποπτευόμενων Οργανισμών του Υπουργείου Υγείας. Ακόμη, συμμετείχαν ο Βουλευτής Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, Παναγιώτης Προβέτζας, ο Αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Στρατής Γόμος καθώς και άλλοι φορείς του νησιού.

Χθες το μεσημέρι, ο υπουργός υγείας επισκέφτηκε το νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε ότι Η επίσκεψή μας ξεκίνησε στο Νοσοκομείο, για το οποίο για άλλη μία φορά θέλω να επισημάνω ότι λειτουργεί άψογα. Συναντήσαμε γιατρούς, νοσηλευτές αλλά και ασθενείς και είδαμε τί επιπλέον θα μπορούσαμε να κάνουμε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ