ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗΕΟΠΥΥ: Σύσταση ομάδας εργασίας για την εξάλειψη του clawback

ΕΟΠΥΥ: Σύσταση ομάδας εργασίας για την εξάλειψη του clawback

- Advertisement -

Στη σύσταση ομάδας εργασίας με στόχο τη μείωση ή και την εξάλειψη του clawback, την αντιμετώπιση των προβλημάτων στη συνταγογράφηση, αλλά και των προστίμων προς τους γιατρούς, προχωρά ο ΕΟΠΥΥ με απόφαση του Προέδρου του Οργανισμού κου Βασίλειου Πλαγιανάκου και με τη σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ.

Στη σύσταση ομάδας εργασίας με στόχο τη μείωση του clawback, αλλά και των προστίμων προς τους γιατρούς, προχωρά ο ΕΟΠΥΥ με απόφαση του Προέδρου του Οργανισμού κου Βασίλειου Πλαγιανάκου

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Επικεφαλής της ομάδας εργασίας ορίζονται ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Ι. Κωτσιόπουλος και η Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Θ. Καρποδίνη.

Θα συμμετέχουν επίσης στελέχη του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και της ΗΔΙΚΑ καθώς και μέλη του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Το Συντονιστικό όργανο των Ιδιωτικών Ενώσεων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας έχει ανακοινώσει προειδοποιητική αποχή προς το τέλος του Νοεμβρίου. Τα προειδοποιητικά «λουκέτα» έχουν εξαγγελθεί σε εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα στις 21 Νοεμβρίου. Οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί ζητούν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη μείωση ή την κατάργηση του clawback καθώς και δέσμευση για αύξηση των κονδυλίων για τις διαγνωστικές εξετάσεις. Τις απαντήσεις θα δώσει η ομάδα εργασίας.

Αντικείμενο μελέτης της επιτροπής του ΕΟΠΥΥ θα είναι επίσης και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε γιατρούς για παραβάσεις στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) έχει ζητήσει την αναστολή των κυρώσεων (αφαίρεση δικαιώματος συνταγογράφησης) που έχουν επιβληθεί, για συνταγογράφηση κατά τα πρώτα χρόνια εφαρμογής του ηλεκτρονικού συστήματος, το 2013 και το 2014.

Αναλυτικά η ομάδα εργασίας για το clawback απαρτίζεται από τους εξής:

Από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ:
• Δήμος Μπαρτσώκας

Από τον ΕΟΠΥΥ :
• Θεοφάνης Ρηγάτος,
• Κωσταντίνος Ψυχογιός
• Σπυρίδων Γούλας
• Νικόλαος Κικίλιας

Από την ΗΔΙΚΑ
• Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης

Από τον Π.Ι.Σ :
• Άννα Μαστοράκου
• Φώτιος Πατσουράκος

Από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου:
• Κυριάκος Σουλιώτης

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ