ΠολιτικήΕΟΠΥΥ: Αντιπαραθέσεις σε αρμοδιότητες και θέσεις –Αναμονή σε ασθενείς

ΕΟΠΥΥ: Αντιπαραθέσεις σε αρμοδιότητες και θέσεις –Αναμονή σε ασθενείς

- Advertisement -
  • Γράφει η Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή

Ασυμφωνίες προτεραιοτήτων στο τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Βασίλη Πλαγιανάκο, να βρίσκεται στο κάδρο των αντιπαραθέσεων θέτουν σε κίνδυνο χιλιάδες ασθενείς. Το χθεσινό τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο έπεσε στο «κενό» μετά την «εξαφάνιση» των μελών -πλην του προέδρου και του εκπροσώπου των ασφαλισμένων- στο προγραμματισμένο διαδικτυακό ραντεβού και μάλιστα… απροειδοποίητα.

Ασυμφωνίες προτεραιοτήτων στο τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Βασίλη Πλαγιανάκο, να βρίσκεται στο κάδρο των αντιπαραθέσεων θέτουν σε κίνδυνο χιλιάδες ασθενείς.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με πληροφορίες του healthpharma.gr τα μέλη του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ επιχείρησαν να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου στις σοβαρές διοικητικές ρυθμίσεις που απαιτούνται στον Οργανισμό, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στον κ. Πλαγιανάκο.

Τα σημεία «έντασης» μεταξύ Πλαγιανάκου και μελών του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό. Επίκεντρο είναι η ιεράρχηση -κυρίως- των διοικητικών ζητημάτων. Μεταξύ αυτών είναι και η εκχώρηση αρμοδιοτήτων στην αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Θεανώ Καρποδίνη.

Διαφωνίες στο ΔΣ και… στη μέση οι ασθενείς

Το τακτικό ΔΣ του ΕΟΠΥΥ πραγματοποιείται κάθε εβδομάδα. Η χθεσινή κίνηση των μελών που οδήγησε στην ακύρωση του δεν δημιουργεί και τις καλύτερες εντυπώσεις αφού σε αυτό λαμβάνονται σοβαρές αποφάσεις για τους ασφαλισμένους.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητούνται κάθε φορά είναι ιατρικές πράξεις, η έγκριση χορήγησής φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις μέσα από την πλατφόρμα του Συστήματος Ηλεκτρονικής Προέγκρισης (ΣΗΠ). Επίσης αποφασίζονται και δίνονται οι εγκρίσεις διεξαγωγής σοβαρών χειρουργείων και μεταμοσχεύσεων που ακόμα και η μία μέρα καθυστέρησης είναι κρίσιμη για την ζωή των ασφαλισμένων.

Για τα παραπάνω θέματα βέβαια τα μέλη του ΔΣ εμφανίζονται έτοιμα σύμφωνα με πληροφορίες του healthpharma.gr να ανανεώσουν τη διαδικτυακή τους συνάντηση με τον κ. Πλαγιανάκο οποιαδήποτε στιγμή τους ζητηθεί. Βασική προϋπόθεση όμως είναι τα θέματα προς υπογραφή να αφορούν αποκλειστικά τις ανάγκες των ασφαλισμένων.

Σήμερα το έκτακτο ΔΣ και… οι διαφωνίες

Τα μέλη του ΔΣ του μεγαλύτερου ασφαλιστικού Οργανισμού της χώρας έχουν εκφράσει επανειλημμένως τις αντιρρήσεις τους στον κ. Πλαγιανάκο για τις διαδικασίες που ακολουθούνται σε θέματα που αφορούν στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα έχουν ζητήσει πολλές φορές να γίνει έκτακτο ΔΣ μόνο για να διευθετηθούν αυτά τα ζητήματα. Τα μέλη του ΔΣ φέρεται να υποστηρίζουν ότι δεν λαμβάνουν θεμελιωμένες εισηγήσεις σε θέματα που αφορούν τη διοίκηση και τους παρόχους του Οργανισμού.

Τη προηγούμενη Δευτέρα ζήτησαν να γίνει εκτός από το τακτικό ΔΣ και έκτακτο ΔΣ ώστε να συζητηθούν αποκλειστικά αλλαγές στον τρόπο διοίκησης του ΕΟΠΥΥ. Όντως ο κ. Πλαγιανάκος συμφώνησε να γίνει το τακτικό ΔΣ τη Πέμπτη και το έκτακτο τη Παρασκευή. Η ατζέντα όμως του χθεσινού ΔΣ φαίνεται ότι περιείχε θέματα που διαφωνούσαν τα μέλη και αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν.

Σήμερα Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί -καλώς εχόντων των πραγμάτων- το έκτακτο ΔΣ, στο οποίο θα συζητηθούν τα διοικητικά θέματα. Μάλιστα ενδέχεται να καθοριστούν και οι αρμοδιότητες για την αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Θεανώ Καρποδίνη.

Σε κάθε περίπτωση, οι ασφαλισμένοι ευελπιστούν στην προσδοκώμενη ομαλότητα «λειτουργίας» του ΔΣ, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και τα αιτήματα των ασθενών.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ