ΠολιτικήΕΟΔΥ: Οργή εργαζομένων - Στο ταμείο ανεργίας οι συμβασιούχοι

ΕΟΔΥ: Οργή εργαζομένων – Στο ταμείο ανεργίας οι συμβασιούχοι

- Advertisement -

Την πόρτα του ταμείου ανεργίας θα περάσουν οι 20 συμβασιούχοι εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ οι οποίοι εργάζονται στον Οργανισμό από το 2020 στη φύλαξη και την καθαριότητα.

Την πόρτα του ταμείου ανεργίας θα περάσουν οι 20 συμβασιούχοι εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ οι οποίοι εργάζονται στον Οργανισμό από το 2020 στη φύλαξη και την καθαριότητα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων του ΕΟΔΥ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης αφού όπως σημειώνει «οι συνάδελφοί μας συμβασιούχοι από το 2020 στη φύλαξη και την καθαριότητα θα περάσουν σύντομα την πόρτα του ταμείου ανεργίας, γιατί τα εμπλεκόμενα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών δεν δίνουν τη δυνατότητα στους φορείς να προσλαμβάνουν συμβασιούχους, παρά μόνο σε έκτακτη ανάγκη όπως η πανδημία του κορωνοϊού».

Που είναι το κοινωνικό πρόσωπο αυτής της Κυβέρνησης απέναντι σε εκείνους τους εργαζόμενους σε αυτούς τους επαγγελματικούς κλάδους, που βιώνουν συστηματικά, μπροστά στην ανάγκη για επιβίωση, την εργασιακή αβεβαιότητα και την ψυχολογική εξουθένωση μέχρι να δουν με ανακούφιση τις συμβάσεις τους να παρατείνονται για 2-3 μήνες; Διερωτούνται στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ.

«Γιατί τα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών οδηγούν υποχρεωτικά τους φορείς στην προκήρυξη εργολάβων, όταν ο εργολάβος κοστίζει περισσότερο; Γιατί κοστίζει περισσότερο; Γιατί εξ ορισμού καμία επιχείρηση δεν είναι φιλανθρωπική οργάνωση! Εάν δεν υπάρχει κέρδος για την επιχείρηση, γιατί να διεκδικήσει ο επιχειρηματίας την εργολαβία του κάθε ΕΟΔΥ; Ποιος ο λόγος εφόσον κληθεί να πληρώνει μόνο μισθοδοσίες; Προφανώς λοιπόν υπάρχει όφελος, όφελος που δεν δικαιολογείται από την επίκληση του «δημοσίου συμφέροντος»!», προσθέτουν οι εργαζόμενοι.

Η ανακοίνωση του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΟΔΥ καταλήγει με τα εξής: «Μετά την κεντρική απόφαση για τη διακοπή του προγράμματος Philos-2 στον ΕΟΔΥ αναθέτοντας τη διαχείριση της υγείας του προσφυγικού πληθυσμού σε ιδιωτικό όμιλο, και τώρα τις υπηρεσίες της φύλαξης και της καθαριότητας σε επιχειρηματίες, αποδεικνύεται ότι αυτή η Κυβέρνηση στον τομέα της υγείας νομοθετεί υπέρ των Ιδιωτών και όχι υπέρ των Πολιτών της».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΕΟΔΥ ΕΟΔΥ ΕΟΔΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ