ΠολιτικήΈλεγχοι Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε γιατρό του ΕΣΥ

Έλεγχοι Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε γιατρό του ΕΣΥ

- Advertisement -

Κατόπιν καταγγελίας κατά ιατρού, διευθυντή Ε.Σ.Υ., που υπηρετεί σε δημόσιο νοσοκομείο στο ν. Αττικής, η Μονάδα Επιθεωρήσεων και Ελέγχων της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας διενήργησε έλεγχο της περιουσιακής του κατάστασης, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι ως υπόχρεος κατά τις διατάξεις του ν. 3213/2003 περί πόθεν έσχες, υπέβαλε ανακριβείς Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης.

Κατόπιν καταγγελίας κατά ιατρού, διευθυντή Ε.Σ.Υ., που υπηρετεί σε δημόσιο νοσοκομείο στο ν. Αττικής, η Μονάδα Επιθεωρήσεων και Ελέγχων της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας διενήργησε έλεγχο της περιουσιακής του κατάστασης,

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα, παρέλειψε να δηλώσει οικόπεδο που αγόρασε στην Εύβοια, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων αξίας αποτίμησης 51.000€ που κατέχει, καθώς και μετοχές ιδιωτικής κλινικής που παρέχει υπηρεσίες της ειδικότητάς του.

Επίσης, από άλλο πρόσφατο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σωφρονιστικός υπάλληλος έχει συστήσει και λειτουργεί την τελευταία δεκαετία προσωπική εταιρεία παροχής υπηρεσιών που παράλληλα δραστηριοποιείται στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο συναφών ειδών, κατά παράβαση της παρ. 2 του άρθρου 32 του ν. 3528/2007, που απαγορεύει ρητά τη συμμετοχή δημοσίων υπαλλήλων σε οποιαδήποτε προσωπική εμπορική εταιρεία.

Σε βάρος των ανωτέρω, η Αρχή ζήτησε από τους αρμόδιους πειθαρχικώς Προϊσταμένους την άσκηση πειθαρχικής δίωξης και για την πρώτη περίπτωση η έκθεση διαβιβάσθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για την ποινική αξιολόγηση των ευρημάτων του ελέγχου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ