NewsΠρόστιμο για τον κορωνοϊό: Πώς και πού μπορείτε να κάνετε ένσταση

Πρόστιμο για τον κορωνοϊό: Πώς και πού μπορείτε να κάνετε ένσταση

- Advertisement -

Σε περίπτωση που σας επιβληθεί πρόστιμο και θεωρείτε πως η επιβολή του έγινε αδίκως, έχετε το δικαίωμα μέσα σε πέντε ημέρες από τη βεβαίωση της παράβασης και αποκλειστικά ηλεκτρονικά να διατυπώσετε τις σχετικές αντιρρήσεις σας. Η ηλεκτρονική υποβολή αντιρρήσεων πραγματοποιείται στη σχετική διεύθυνση που αναγράφεται υποχρεωτικά στο έντυπο της Πράξης Επιβολής Προστίμου.

Σε περίπτωση που σας επιβληθεί πρόστιμο και θεωρείτε πως η επιβολή του έγινε αδίκως, έχετε το δικαίωμα μέσα σε πέντε ημέρες από τη βεβαίωση της παράβασης και αποκλειστικά ηλεκτρονικά να διατυπώσετε τις σχετικές αντιρρήσεις σας

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όταν η ένσταση γίνεται σε πρόστιμο που έχει υποβληθεί από την Αστυνομία, τη δημοτική αστυνομία ή το λιμενικό, τότε συγκροτείται τριμελής επιτροπή η οποία εξετάζει εντός δύο εργάσιμων ημερών τις αντιρρήσεις και με αιτιολογημένη αναφορά για τα συγκεκριμένα περιστατικά και στοιχεία, τις αποδέχεται ή τις απορρίπτει.

Σε περίπτωση που οι ενστάσεις απορριφθούν, επικυρώνεται το πρόστιμο.

Πού και πώς πληρώνουμε τα πρόστιμα

Όταν επιβάλλεται πρόστιμο, τότε καταχωρούνται υποχρεωτικά τα στοιχεία του παραβάτη, ο Α.Φ.Μ. και ο Αριθμός Αστυνομικής Ταυτότητας/Διαβατηρίου, περιγράφεται η διαπιστωθείσα παράβαση και αναγράφεται το ύψος του επιβαλλόμενου προστίμου.

Σε περίπτωση που κάνετε ένσταση και απορριφθεί, τότε εντός 15 ημερών θα πρέπει να καταβάλλετε το ποσό που σας επιβλήθηκε, με πέντε τρόπους:

Mέσω ηλεκτρονικού παράβολου (e-παράβολο) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, που εκδίδεται

Aπευθείας από την ιστοσελίδα https://www.gsis.gr/ e-paravolo (Φορέας Ελληνικό Δημόσιο/Οριζόντια παράβολα)

Aπό τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.)

Aπό τις Τράπεζες

Aπό τη Δ.Ο.Υ.

Τι γίνεται εάν δεν πληρώσετε το πρόστιμο

Σε περίπτωση που ο παραβάτης δεν πληρώσει το πρόστιμο, τότε αυτό αποστέλλεται στην εφορία. Στη ΔΟΥ κατοικίας του παραβάτη, και αντιμετωπίζεται πλέον ως φορολογική οφειλή.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι, εάν ο παραβάτης δεν το αποπληρώσει, η εφορία μπορεί να προβεί στις κινήσεις, που προβαίνει για τις φορολογικές οφειλές. Δηλαδή κατασχέσεις ή συμψηφισμό με ενδεχόμένη επιστροφή φόρου.

Πώς θα κλείνουμε ραντεβού για να κάνουμε το εμβόλιο 

Ταυτόχρονα, τον απλό τρόπο, με τον οποίο μπορεί ο πολίτης να δηλώσει συμμετοχή στην πλατφόρμα ώστε να παίρνει σειρά για να εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό, εξήγησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Μega.

«Ο τρόπος θα είναι εξαιρετικά απλός και θα χρησιμοποιήσουμε ψηφιακά μέσα. Έχουμε ήδη μιλήσει για πλατφόρμες για το emvolio.gov.gr, για την άυλη συνταγογράφηση που είναι η κορωνίδα μίας στρατηγικής. Αυτό το οποίο θα ήθελα να πω για την πλατφόρμα είναι το ότι θα μοιάζει πάρα πολύ με τις αντίστοιχες πλατφόρμες. Όπως αυτές που μπορεί κανείς να κλείσει ένα αεροπορικό εισιτήριο», δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ