NewsΈρευνα: Σε ποια κόμματα ανήκουν οι περισσότεροι αρνητές του κορωνοϊού

Έρευνα: Σε ποια κόμματα ανήκουν οι περισσότεροι αρνητές του κορωνοϊού

- Advertisement -

Τα αποτελέσματα έρευνας της Κάπα Research αναφορικά με το τι πιστεύουν οι πολίτες για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού δείχνουν πως υπάρχει αισιοδοξία στο 42% των Ελλήνων, ενώ επιφυλακτικό είναι το 35%.

Τα αποτελέσματα έρευνας της Κάπα Research αναφορικά με το τι πιστεύουν οι πολίτες για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού δείχνουν πως υπάρχει αισιοδοξία στο 42% των Ελλήνων, ενώ επιφυλακτικό είναι το 35%.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η έρευνα της Κάπα Research διενεργήθηκε το διάστημα 4-7 Δεκεμβρίου και σε αυτήν συμμετείχαν 1.010 άτομα (άνδρες και γυναίκες, 17 ετών και άνω) και από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Τι δείχνει η πρόθεση εμβολιασμού από τους πολίτες

Στην πρόθεση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, «θετικό» δηλώνει το 43% των Ελλήνων, «πιο επιφυλακτικό» το 27% και «αρνητικό» το 27%. Μάλιστα σημειώνεται πως πιο θετικοί απέναντι στο εμβόλιο είναι οι άνδρες ηλικίας άνω των 55 ετών.

Ποιοι επιθυμούν να εμβολιαστούν ανάλογα με ποιο κόμμα στηρίζουν

Σε ό,τι αφορά τα ποσοστά των Ελλήνων που επιθυμούν να εμβολιαστούν ανάλογα με το κόμμα που στηρίζουν, οι ψηφοφόροι της ΝΔ σε ποσοστό 61% είναι θετικοί, ενώ εντυπωσιακό είναι το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ που φτάνει το 67%.

Αυτοί που εμφανίζονται αρνητικοί είναι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ (σε ποσοστό 28%), του ΚΚΕ (32%), της Ελληνικής Λύσης (75%) και του ΜέΡΑ25 (39%).

Οι αιτίες ανησυχίας που επικαλούνται όσοι λένε πως δεν θα το κάνουν

Το 35% των ερωτηθέντων ανησυχεί για την ταχύτητα που γίνονται οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου, το 28% για τις παρενέργειες, ενώ το 20% δεν εμπιστεύεται τις ελληνικές Αρχές και τον μηχανισμό του κράτους.

Πού θέλουν οι πολίτες να γίνει ο εμβολιασμός

Το 35% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα επιθυμούσε να εμβολιαστεί σε ένα από τα κέντρα που δημιουργεί του υπουργείο Υγείας, το 19% στον φαρμακοποιό του, ενώ ένα 17% στον οικογενειακό γιατρό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ