ΚαινοτομιαΠροσλήψεις γιατρών μέσω websites για τηλεϊατρική - Η τάση της βιντεοκλήσης

Προσλήψεις γιατρών μέσω websites για τηλεϊατρική – Η τάση της βιντεοκλήσης

- Advertisement -

Μια νέα μορφή προσφοράς στην περίθαλψη ασθενών κερδίζει έδαφος παγκοσμίως, εξοικονομώντας πόρους στο σύστημα Υγείας καταλύοντας τη γραφειοκρατία και τις αναμονές, δίδοντας ταυτόχρονα «άνεση» στο επιστημονικό προσωπικό για εργασία αξιοποιώντας την… τηλεϊατρική.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η Mcilvena είναι γιατρός τηλεϊατρικής, μία ακόμη στο συνεχώς αυξανόμενο αριθμό γιατρών που προτιμούν να θεραπεύουν ασθενείς από απόσταση, από την άνεση των σπιτιών τους – ίσως ακόμη και όταν ακόμη βρίσκονται με τις πιτζάμες τους. Συνδέονται με τους ασθενείς μέσω βιντεοκλήσης ή μέσω νέων εφαρμογών τις οποίες οι ασθενείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν με το smartphone τους για να μιλήσουν στο γιατρό όταν αντιμετωπίζουν κάποιο κρύωμα ή θέλουν μία συνταγή.

Για την Mcilvena, 35 ετών, αυτό ξεκίνησε σταδιακά. Μόλις είχε τελειώσει τη σχολή και έκανε πρακτική στην Encinitas της Καλιφόρνια. Άρχισε να λαμβάνει ραντεβού τηλεϊατρικής για να πληρώσει του λογαριασμούς της και της άρεσε τόσο πολύ που το 2015 αποφάσισε να κάνει μόνιμη δουλειά της την παροχή ιατρικών υπηρεσιών εξ αποστάσεως.

«Ήμουν οπαδός της ευελιξίας, να μπορώ να εργάζομαι από το σπίτι και να ρυθμίζω τις ώρες μου», δήλωσε η Mcilvena, η οποία ειδικεύεται στην προληπτική ιατρική. «Αυτή η πρακτική δεν ισχύει για πολλές ιατρικές ειδικότητες».

Start up εταιρείες

Σήμερα, εργάζεται με πλήρες ωράριο για την start up εταιρεία τηλεϊατρικής HeyDoctor, η οποία της επιτρέπει να θεραπεύει ασθενείς. Παράλληλα έχει άφθονο χρόνο να διαθέσει στο γιο της, ηλικίας 16 μηνών.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο στο ακαδημαϊκό περιοδικό Health Affairs αφορούσε στα αποτελέσματα έρευνας του 2016 από την American Medical Association και ανέφερε ότι μόνο το 15,4% των γιατρών εργάζονταν χρησιμοποιώντας και την τηλεϊατρική.

Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει σύντομα. Η τηλεϊατρική αναμένεται να εξελιχθεί σε mainstream, καθιστώντας την ιατρική φροντίδα πιο άμεση και εύκολα προσβάσιμη. Παράλληλα δημιουργούνται νέα ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η ιατρική ασκείται μέσω μιας εφαρμογής, σε σύγκριση με την επίσκεψη ενός γιατρού.

Σε περισσότερες από 35 πολιτείες και στην περιφέρεια της Columbia, υπάρχουν πλέον νόμοι που απαιτούν από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες να αποζημιώνουν τους πελάτες για φροντίδα που παρέχεται εξ αποστάσεως.

Στην τηλεϊατρική, οι γιατροί που έχουν το χάρισμα της επικοινωνίας είναι αυτοί που ξεχωρίζουν.

Οι νέες ευκαιρίες

Όλες αυτές οι αλλαγές έχουν οδηγήσει σε μία έκρηξη δημιουργίας νεοσύστατων επιχειρήσεων όπως η HeyDoctor, η Roman και η Hims. Η Hims που πουλά viagra και τον Ιανουάριο είχε αποτίμηση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Οι εταιρείες αυτές δημιουργούν νέες ευκαιρίες για τους γιατρούς και ενισχύουν μια νέα αγορά. Και για μερικούς από αυτούς τους γιατρούς, ειδικά οι νεότεροι, μεγάλωσαν κάνοντας σχεδόν τα πάντα online. Η τηλεϊατρική δεν είναι πλέον μία συμπληρωματική απασχόληση: Είναι ένας στόχος σταδιοδρομίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της HeyDoctor, Brendan Levy, ο οποίος έχει άδεια εξάσκησης επαγγέλματος σε 30 πολιτείες, επισημαίνει ότι πολλές από τις αιτίες για τις οποίες οι άνθρωποι επισκέπτονται ένα γιατρό πρωτοβάθμιας περίθαλψης, μπορούν να θεραπευτούν εύκολα με τη συνομιλία τους με το γιατρό μέσω της εφαρμογής.

Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, κυρίως σε αυτές που ο ασθενής αναγκάζεται να επισκεφτεί τα επείγοντα περιστατικά, όπως η γρίπη, η τηλεϊατρική, επιτρέπει στους γιατρούς να παρέχουν καλύτερη φροντίδα.

Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι γιατροί ανησυχούν μήπως οι εικονικές επισκέψεις υπονομεύσουν τη σχέση ιατρού-ασθενούς. Ή μήπως μειωθούν οι αμοιβές τους. Μεταξύ των μεγαλύτερων προκλήσεων φαίνεται να είναι ο περιορισμός στις συνηθισμένες, μέχρι τώρα, επισκέψεις ρουτίνας των ασθενών στο γιατρό τους.

«Ορισμένες δοκιμές έχουν δείξει ότι η τηλεϊατρική είναι ισοδύναμη με τη θεραπεία πρόσωπο με πρόσωπο», δήλωσε ο Ateev Mehrotra, ένας γιατρός και καθηγητής στη Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Η τηλεϊατρική, είπε, είναι σημαντική για πράγματα όπως η ψυχική υγεία ή η επείγουσα φροντίδα. Όπου αυτό γίνεται πιο δύσκολο, επισήμανε, είναι όταν η κατάσταση ενός ατόμου απαιτεί μια φυσική εξέταση. Όπως για παράδειγμα μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος ή ένας στρεπτόκοκκος.

Οι προσλήψεις γιατρών

Οι εταιρείες προσλαμβάνουν γιατρούς μέσω websites, όπως το Drop Out Club. Πρόκειται για ένα γραφείο εργασίας για τους γιατρούς που ενδιαφέρονται για τις μη παραδοσιακές εργασίες. Μια start up με αντικείμενο την παροχή βοήθειας στους γιατρούς για την εύρεση θέσεων εργασίας τηλεϊατρικής, η Enzyme Health, ξεκίνησε πέρυσι.

Η Michelle Davey, Διευθύνων Σύμβουλος της Enzyme, δήλωσε ότι στην τηλεϊατρική, οι γιατροί που είναι επικοινωνιακοί είναι αυτοί που πετυχαίνουν. Η εταιρεία ασχολείται κατά κύριο λόγο με νέους γιατρούς που έχουν αποφοιτήσει πρόσφατα και θέλουν να κερδίσουν περισσότερα χρήματα. Ακόμα και σε παλαιότερους γιατρούς που επιθυμούν να αποσυρθούν εν μέρει χωρίς να σταματήσουν εντελώς να εργάζονται.

Η Mcilvena δήλωσε ότι ξόδεψε περίπου 10.000 δολάρια προκειμένου να αποκτήσει τις 26 άδειες εξασκήσεως του επαγγέλματος. Για να πάρει τις πέντε πρώτες ταλαιπωρήθηκε αρκετά, καθώς έπρεπε να συμπληρώσει πολλά έγγραφα και να στείλει αρχεία. Σε κάποιες περιπτώσεις έπρεπε να περιμένει μέχρι και ένα χρόνο για να λάβει μία άδεια. Το 2017, δημιουργήθηκε το Licensure Medical Compact. Πρόκειται για ένα κεντρικό φορέα που επιτρέπει στους γιατρούς να κάνουν πιο εύκολα τις αιτήσεις τους για άδειες εξάσκησης σε πολλές χώρες. Μάλιστα περίπου οι μισές πολιτείες των ΗΠΑ είναι μέλη του.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ