Ιδιωτικά ΘεραπευτήριαΙατρόπολις - Panbio: Σπάει η αλυσίδα μετάδοσης του νέου κορωνοϊού

Ιατρόπολις – Panbio: Σπάει η αλυσίδα μετάδοσης του νέου κορωνοϊού

- Advertisement -

To σύστημα ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Panbio Covid-19 Ag που αποσαφηνίζει εάν κανείς είναι φορέας του κορωνοϊού, ξεκίνησε να εφαρμόζεται εδώ και λίγες ημέρες από τον Όμιλο Ιατρόπολις.

To σύστημα ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Panbio Covid-19 Ag που αποσαφηνίζει εάν κανείς είναι φορέας του κορωνοϊού, ξεκίνησε να εφαρμόζεται εδώ και λίγες ημέρες από τον Όμιλο Ιατρόπολις - τεστ

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Πρόκειται για το γρήγορο τεστ για τον SARS-CoV-2 που έχει τη δυνατότητα να εξάγει τα αποτελέσματα μόλις σε 15 με 20 λεπτά, δίνοντας με σαφήνεια την απάντηση εάν κανείς έχει προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Ο τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Panbio Covid-19 Ag ενδείκνυται για όσους έχουν συμπτώματα όπως βήχα, πυρετό, αναπνευστική δυσχέρεια κ.λ.π., χωρίς να γνωρίζουν εάν νοσούν από COVID-19, ή από γρίπη.

Ο ταχύς αυτός εργαστηριακός έλεγχος αναμένεται να διευκολύνει δεόντως την επόμενη περίοδο για τον άμεσο εντοπισμό των πιθανών κρουσμάτων του κορωνοϊού, δεδομένου ότι οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα υπάρχει αύξηση της μεταδοτικότητας τους χειμερινούς μήνες.

Το τεστ

Ο όμιλος Ιατρόπολις διαθέτει το σύστημα ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου της ΑΒΒΟΤΤ: Panbio Covid-19 Ag. Αποτελεί το μόνο test αντιγόνου με ευαισθησία 93,3% και ειδικότητα 99,4%.

Η διαδικασία είναι ανώδυνη και ταχύτατη. Ενώ, είναι και πολύ πιο οικονομική σε σύγκριση με τον μοριακό έλεγχο με PCR (που αποτελεί εξέταση αναφοράς). Το τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Panbio Covid-19 Ag, δίνει άμεσα μία πρώτη πληροφορία. Δηλαδή, εάν έχει έρθει κανείς σε επαφή με τον νέο κορωνοϊό και κυρίως εάν είναι μεταδοτικός.

Το ταχύτατο τεστ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρώτη γραμμή άμυνας, αποτρέποντας την εξάπλωση του κορωνοϊού, δεδομένου ότι δεν υπάρχει η χρονοβόρος αναμονή παραλαβής των αποτελεσμάτων, ενώ στην περίπτωση που ο ασθενής είναι θετικός, απομονώνεται άμεσα.

Μπορεί να αξιοποιηθεί από όλους όσοι έχουν συμπτώματα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν προσβληθεί ή όχι. Μπορεί επίσης να βρει εφαρμογή και σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού. Είναι πιθανό να παρατηρηθούν πολλά ύποπτα κρούσματα λόγω του συγχρωτισμού. Όπως στο εργασιακό περιβάλλον, σε αθλητικούς συλλόγους, σχολεία ή όπου αλλού υπάρχει μαζική προσέλευση πληθυσμού.

Τα πλεονεκτήματα του τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου PANBIO COVID-19 Ag του Ιατρόπολις είναι μεταξύ άλλων:

  • το πολύ χαμηλό κόστος
  • ελάχιστος χρόνος εξαγωγής των αποτελεσμάτων
  • η αξιοπιστία
  • η ανώδυνη και ασφαλής διαδικασία

Το τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Panbio Covid-19 Ag μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς ραντεβού. Όμως, με την τήρηση των διεθνών πρωτοκόλλων ασφαλείας κατά τη λήψη του δείγματος. Παρέχεται σε συγκεκριμένα σημεία στο νομό Αττικής, στις διαγνωστικές μονάδες του Ομίλου Ιατρόπολις της Αργυρούπολης, του Χαλανδρίου και στο Ίλιον, από την Πέμπτη 15/10.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ