ΕπιστημονικάΤο ελαιόλαδο κατά του καρκίνου παχέως εντέρου - Νέα δεδομένα

Το ελαιόλαδο κατά του καρκίνου παχέως εντέρου – Νέα δεδομένα

- Advertisement -

Mε τα οφέλη του ελαιολάδου να είναι γνωστά εδώ και χρόνια μια ακόμη επιστημονική έρευνα αναδεικνύει την ευεργετική του δράση σε ασθένειες όπως ο καρκίνος.

Mε τα οφέλη του ελαιολάδου να είναι γνωστά εδώ και χρόνια μια ακόμη επιστημονική έρευνα αναδεικνύει την ευεργετική του δράση σε ασθένειες όπως ο καρκίνος.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ειδικότερα, το 2022, μια επιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Jaume I (UJI), σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Κόρδοβα, απέδειξε ότι ένα εκχύλισμα ελιάς μπορούσε να αναστείλει τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό του καρκίνου του παχέος εντέρου in vitro. Τώρα έχει διαπιστωθεί ότι το εκχύλισμα αυτό είναι επίσης ασφαλές για τα υγιή κύτταρα.

Η παρούσα μελέτη βασίστηκε στις ιδιότητες ενός εκχυλίσματος ελιάς που παράγεται στο Castellón, συγκεκριμένα στο La Foia de l’Alcalatén με την επωνυμία Sabor del Temps, από την οποία παράγεται το αντίστοιχο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (EVOO). Το εκχύλισμα αυτό από την ελιά όχι μόνο αναστέλλει το 30% της ανάπτυξης του αδενοκαρκινώματος του παχέος εντέρου HT-29 και του MCF -7 αδενοκαρκίνωμα μαστού σε δόση 30 ug/mL in vitro, αλλά είναι επίσης ακίνδυνο για τα υγιή κύτταρα.

Ο Pedro Miguel Carda και η Eva Falomir, καθηγητές στο UJI και μέλη της ερευνητικής ομάδας Joining Medicine And Chemistry, έδειξαν ότι αυτό που επιτεύχθηκε πριν από χρόνια με ένα εκχύλισμα από τις ελιές που έδιναν το αντίστοιχο EVOO, έχει πλέον επιβεβαιωθεί με το ίδιο το ελαιόλαδο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ