ΕπιστημονικάΤα αρσενικά βρέφη μιλούν περισσότερο τον πρώτο χρόνο

Τα αρσενικά βρέφη μιλούν περισσότερο τον πρώτο χρόνο

- Advertisement -

Η κοινή εντύπωση που επικρατεί όσον αφορά τα μωρά, είναι ότι τα θηλυκά μιλούν περισσότερο σε σχέση με τα αρσενικά. Μια νέα έρευνα έρχεται να το επιβεβαιώσει εν μέρει.

Η κοινή εντύπωση που επικρατεί όσον αφορά τα μωρά, είναι ότι τα θηλυκά μιλούν περισσότερο σε σχέση με τα αρσενικά. Μια νέα έρευνα έρχεται να το επιβεβαιώσει εν μέρει.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Τα βρέφη βγάζουν τσιρίδες, ήχους που μοιάζουν με φωνήεντα και άλλους σύντομους ήχους. Ενώ ορισμένα μωρά είναι από τη φύση τους πιο ομιλητικά από άλλα, μια νέα μελέτη στο περιοδικό ανοιχτής πρόσβασης iScience διαπιστώνει ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ αγοριών και κοριτσιών στον αριθμό αυτής της πρόδρομης ομιλίας τους.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Κίμπροου Όλερ από το Πανεπιστήμιο του Μέμφις, διαπίστωσαν ότι τα αρσενικά βρέφη «μιλούν» περισσότερο από τα θηλυκά κατά τον πρώτο χρόνο, παρά τη μακροχρόνια πεποίθηση ότι τα θηλυκά έχουν ένα πλεονέκτημα έναντι των αρσενικών στη γλώσσα.

Τα κορίτσια κάνουν… προσπέραση στα αγόρια σε σχέση με την ομιλία όσο μεγαλώνουν

Ωστόσο, αυτό το πρώιμο πλεονέκτημα των αρσενικών βρεφών στην ανάπτυξη της γλώσσας δεν διαρκεί. Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέχρι το τέλος του δεύτερου έτους τα κορίτσια έφτασαν και ξεπέρασαν τα αγόρια.

Συνολικά τα δεδομένα έδειξαν ότι τα αρσενικά βρέφη χρησιμοποιούσαν 10% περισσότερες εκφορές του λόγου κατά τον πρώτο χρόνο σε σύγκριση με τα θηλυκά. Στο δεύτερο έτος τα θηλυκά βρέφη μιλούσαν κατά 7% περισσότερο σε σχέση με τα αρσενικά.

Για τις παραπάνω διαπιστώσεις οι ερευνητές χρησιμοποίησαν περισσότερες από 450.000 ώρες ολοήμερων καταγραφών από 5.899 βρέφη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ