ΕπιστημονικάΚορονοϊός: Ελπίδες για θεραπεία -Απομόνωσαν τον γενετικό του κωδικό

Κορονοϊός: Ελπίδες για θεραπεία -Απομόνωσαν τον γενετικό του κωδικό

- Advertisement -

Ελπίδες για τη θεραπεία από τον κορονοϊό γεννώνται μετά το σημαντικό επίτευγμα επιστημόνων στην Ιταλία, που κατάφεραν να απομονώσουν τον γενετικό κωδικό του θανατηφόρου ιού.

Ελπίδες για τη θεραπεία από τον κορονοϊό γεννώνται μετά το σημαντικό επίτευγμα επιστημόνων στην Ιταλία, που κατάφεραν να απομονώσουν τον γενετικό κωδικό του θανατηφόρου ιού.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Την είδηση ανακοίνωσε σήμερα η ιταλική κυβέρνηση, σημειώνοντας πως πρόκειται για ερευνητές του νοσοκομείου λοιμωδών νόσων Λάτζαρο Σπαλαντσάνι της Ρώμης.

Όπως τόνισε ο Ιταλός υπουργός υγείας, κ. Ρομπέρτο Σπεράντσα, “με τον τρόπο αυτό ανοίγονται νέοι δρόμοι για τη μελέτη, τη διάγνωση και τη θεραπεία του ιού”.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η χώρα του γίνεται σημείο αναφοράς για τη διεθνή έρευνα για τον κορονοϊό και ότι πρόκειται να θέσει όλα τα σχετικά στοιχεία στη διάθεση της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

Μέχρι στιγμής, η Κίνα στηρίζει την πιθανή θεραπεία στο υπάρχον αντιρετροϊκό φάρμακο Kaletra της AbbVie Inc.

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ζήτησαν το φάρμακο Kaletra ώστε να ενισχύσουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την κρίση, είπε η κ. Αντέλε Ινφάντε, εκπρόσωπος της εταιρείας που εδρεύει στο Βόρειο Σικάγο.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας (NHC) δήλωσε ότι ο συνδυασμός λοπιναβίρης και ριτοναβίρης, που πωλείται υπό την επωνυμία Kaletra από το AbbVie, αποτελεί μέρος του σχεδίου θεραπείας για ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον ιό. Ο κοροναϊός έχει σκοτώσει τουλάχιστον 56 άτομα στην Κίνα, ενώ περισσότεροι από 2.000 έχουν νοσήσει σε όλο τον κόσμο.

Το NHC δηλώνει δεν υπάρχει ακόμη κάποιο αποτελεσματικό φάρμακο κατά του ιού. Ωστόσο συστήνει στους ασθενείς να χορηγούνται δύο δισκία λοπιναβίρης και ριτοναβίρης (αντιρετροϊκό φάρμακο Kaletra) δύο φορές την ημέρα. Και μία δόση άλφα-ιντερφερόνης μέσω νεφελοποίησης δύο φορές την ημέρα.

Κλινική δοκιμή

Σύμφωνα με το ιατρικό περιοδικό Lancet, βρίσκεται σε εξέλιξη κλινική δοκιμή για το Kaletra. Στην μελέτη χρησιμοποιείται ριτοναβίρη και λοπιναβίρη για τη θεραπεία περιπτώσεων του νέου κοροναϊού. Εν τω μεταξύ, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κίνας θα αρχίσει να αναπτύσσει εμβόλιο, σύμφωνα με τους Global Times.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ