ΕπιστημονικάΚαινοτόμο τεστ: Εντοπίζει προσυμπτωματικούς πριν ο ιος γίνει μεταδοτικός

Καινοτόμο τεστ: Εντοπίζει προσυμπτωματικούς πριν ο ιος γίνει μεταδοτικός

- Advertisement -

Επιστήμονες που εργάζονται για τον αμερικανικό στρατό ανέπτυξαν ένα καινοτόμο τεστ που μπορεί να διαγνώσει τον κορωνοϊό από το πρώτο 24ωρο που μολύνει τον ανθρώπινο οργανισμό.

Επιστήμονες που εργάζονται για τον αμερικανικό στρατό ανέπτυξαν ένα καινοτόμο τεστ που μπορεί να διαγνώσει τον κορωνοϊό από το πρώτο 24ωρο που μολύνει τον ανθρώπινο οργανισμό.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σε ένα επιστημονικό επίτευγμα, που οι ίδιοι αποκαλούν «καταλύτη» για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, οι ερευνητές από τις ΗΠΑ ισχυρίζονται πως το τεστ τους μπορεί να εντοπίσει τον ιό σε ασθενείς, από το πρώτο 24ωρο μόλυνσης. Αυτό σημαίνει πως ο ασθενείς θα διαγιγνώσκεται θετικός, πριν εμφανίσει συμπτώματα. Και κυρίως πριν περάσει στο στάδιο όπου θα μπορεί να μεταδίδει τον ιό.

Πρόσφατη έρευνα στην Κίνα έδειξε πως ασθενείς με κορωνοϊό αρχίζουν να εκκρίνουν τον κορωνοϊό και να τον μεταδίδουν σε άλλους. Δύο έως τρεις ημέρες πριν εκδηλωθούν τα πρώτα συμπτώματα της νόσου.

Εντοπίζει θετικούς στον κορωνοϊό στο πρώτο 24ωρο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Guardian που μεταδίδει αποκλειστικά την είδηση, το τεστ αυτό φαίνεται πως μπορεί να ανιχνεύσει τον κορωνοϊό σχεδόν 4 ημέρες νωρίτερα. Συγκριτικά δηλαδή με τα συνηθισμένα τεστ που διεξάγονται αυτή τη στιγμή.

Το δημοσίευμα της Guardian σημειώνει πως η βασική ιδέα για το τεστ προέκυψε έπειτα από προσπάθειες των ειδικών στην Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων (Darpa) να έχουν ταχύτατη διάγνωση σε περιστατικά χημικού ή μικροβιακού πολέμου. Όταν όμως ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού, έσπευσαν να κάνουν τις απαραίτητες μετατροπές, ώστε να ανιχνεύει το νέο ιό.

Μια σημαντική συμβολή στην ιχνηλάτηση κρουσμάτων κορωνοϊού

«Το τεστ αυτό συμπληρώνει διαγνωστικά κενά που παρατηρούνται σε όλο τον κόσμο» σημειώνει ο επικεφαλής της Darpa, δρ. Μπραντ Ρινκάισεν, καθώς φαίνεται πως θα μπορούσε να συμβάλει και σε άλλα στάδια στην διαγνωστική διαδικασία. Ένα τέτοιο τεστ θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορωνοϊού των χωρών. Κάτι τέτοιο θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, με δεδομένο πως τα κράτη ξεκινούν σιγά, σιγά, την επάνοδο στην κανονικότητα.

Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί σημειώνουν πως τίποτε από όλα αυτά δεν μπορεί να προκύψει, αν το τεστ για τον κορωνοϊό δεν πάρει την απαραίτητη έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων (FDA) ώστε να γίνει διαθέσιμο σε ευρύτερες ομάδες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ