Τρία τρόφιμα που δεν πρέπει να κρατάτε ποτέ στο ψυγείο

Η διατήρηση ορισμένων τροφίμων στο ψυγείο θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυνητικά θανατηφόρα τροφική δηλητηρίαση, προειδοποίησε ειδικός.

Η διατήρηση ορισμένων τροφίμων στο ψυγείο θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυνητικά θανατηφόρα τροφική δηλητηρίαση, προειδοποίησε ειδικός.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με την Jhanvi Sanghvi, κλινικό διατροφολόγο και influencer με έδρα την Ινδία, υπάρχουν τρία συστατικά που δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν στο ψυγείο.

Κρεμμύδια, σκόρδα, πατάτες πάντα εκτός ψυγείου

Στην κορυφή της λίστας της είναι τα κρεμμύδια. Η διατήρησή τους στο ψυγείο μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη μούχλας, είπε η Sanghvi στους 11.000 ακόλουθούς της στο Instagram.

Εξήγησε ότι η υπερβολική υγρασία στο κρεμμύδι παρέχει το τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη σπόρων μυκήτων που μπορεί να προκαλέσουν εμετό, κράμπες στο στομάχι και διάρροια εάν καταναλωθεί.

Αυτό συμβαίνει επειδή η μούχλα – ένας τύπος μύκητα – στα τρόφιμα μπορεί να παράγει μυκοτοξίνες, οι οποίες είναι δηλητηριώδεις χημικές ουσίες που μπορεί να σας κάνουν να αρρωστήσετε.

Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που τα κρεμμύδια θα πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό, σκοτεινό και ξηρό μέρος, όπως ένα ντουλάπι, είπε η Sanghvi.

Η τοποθέτηση του σκόρδου στο ψυγείο ενέχει παρόμοιους κινδύνους. «Το σκόρδο μπορεί να βγάλει βλαστάρια και να γίνει λαστιχένιο όταν ψύχεται, χάνοντας τη γεύση και την έντασή του. Μπορεί να έχει πικρή γεύση και (να είναι) λιγότερο ελκυστικό, ταυτόχρονα αναπτύσσει μούχλες και μύκητες που είναι επιβλαβείς για την υγεία», τόνισε η Sanghvi.

Οι πατάτες είναι ένα άλλο τρόφιμο που θα μπορούσε να γίνει επιβλαβές αν φυλαχτεί στο ψυγείο, σύμφωνα με την Sanghvi. «Η ψύξη προκαλεί τη μετατροπή των αμύλων σε σάκχαρα, με αποτέλεσμα μια πιο γλυκιά γεύση και μια αμμώδη υφή. Αλλά το μαγείρεμα αυτών των αλλοιωμένων πατατών σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να παράγει ακρυλαμίδιο, μια δυνητικά επιβλαβή ένωση», προειδοποίησε η ειδικός.

Οι μπανάνες και το τζίντζερ

Και οι μπανάνες πρέπει να μένουν στη φρουτιέρα και εκτός ψυγείου καθώς σύμφωνα με την ειδικό οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να τις κάνουν να «μαυρίζουν και να μαλακώνουν» επειδή διαταράσσεται η διαδικασία ωρίμανσής τους.

Τέλος και το τζίντζερ πρέπει να συντηρείται εκτός ψυγείου καθώς η ψύξη το στεγνώνει και χάνει τη φρεσκάδα και τη γεύση του.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Διαβάστε επίσης

Οι 4 τροφές που δεν αντέχουν πάνω από μία μέρα στο ψυγείο

Οι 10 τροφές που δεν περίμενες ότι μπαίνουν στο ψυγείο

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ