ΔιατροφήΤο αυγό «αθωώνεται»: Ο μύθος για τη χοληστερίνη - Τι ισχύει

Το αυγό «αθωώνεται»: Ο μύθος για τη χοληστερίνη – Τι ισχύει

- Advertisement -

Για έναν μύθο που γιγαντώθηκε τα προηγούμενα χρόνια γύρω από το αυγό, που πλέον «αθωώνεται», μιλά ο διαιτολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης.

Για έναν μύθο που γιγαντώθηκε τα προηγούμενα χρόνια γύρω από το αυγό, που πλέον «αθωώνεται», μιλά ο διαιτολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο Δημήτρης Γρηγοράκης μέσα από την εκπομπή μαγειρικής στο Open «Open Kintchen» ανέλυσε τον μύθο για το αυγό και τη χοληστερίνη με τον οποίο μεγαλώσαμε, αλλά πλέον καταρρίπτεται πανηγυρικά.

Αυγό: Οι βιταμίνες που περιέχει

«Το αυγό είναι πολύτιμη και σημαντική τροφή. Περιέχει Βιταμίνη Α, B12, ασβέστιο και D. Αυτό σημαίνει ότι η προσφορά του στη διατροφική μας κάλυψη είναι πολύ σημαντική, αν λάβουμε μάλιστα υπ’ όψιν και τα αμινοξέα που προσφέρει» αναφέρει ο κ. Γρηγοράκης.

«Ένα αυγό που τηγανίστηκε σε μικρή ποσότητα λαδιού δεν είναι τίποτα άλλο από μία πηγή Βιταμίνης Ε με ελάχιστες θερμίδες και δεν είναι καθόλου παχυντικό» αναφέρει ο διαιτολόγος μέσα από τη μαγειρική εκπομπή του Open.

Επίσης, ο κ. Γρηγοράκης αναφέρθηκε στη λεκιθίνη, η οποία είναι «ένα λιπίδιο χοληστερινοπροστατευτικό, με αποτέλεσμα να μην αυξάνει τη χοληστερόλη στο πλάσμα».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ