Για έναν μύθο που γιγαντώθηκε τα προηγούμενα χρόνια γύρω από το αυγό, που πλέον «αθωώνεται», μιλά ο διαιτολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης.
Ο Δημήτρης Γρηγοράκης μέσα από την εκπομπή μαγειρικής στο Open «Open Kintchen» ανέλυσε τον μύθο για το αυγό και τη χοληστερίνη με τον οποίο μεγαλώσαμε, αλλά πλέον καταρρίπτεται πανηγυρικά.
Αυγό: Οι βιταμίνες που περιέχει
«Το αυγό είναι πολύτιμη και σημαντική τροφή. Περιέχει Βιταμίνη Α, B12, ασβέστιο και D. Αυτό σημαίνει ότι η προσφορά του στη διατροφική μας κάλυψη είναι πολύ σημαντική, αν λάβουμε μάλιστα υπ’ όψιν και τα αμινοξέα που προσφέρει» αναφέρει ο κ. Γρηγοράκης.
«Ένα αυγό που τηγανίστηκε σε μικρή ποσότητα λαδιού δεν είναι τίποτα άλλο από μία πηγή Βιταμίνης Ε με ελάχιστες θερμίδες και δεν είναι καθόλου παχυντικό» αναφέρει ο διαιτολόγος μέσα από τη μαγειρική εκπομπή του Open.
Επίσης, ο κ. Γρηγοράκης αναφέρθηκε στη λεκιθίνη, η οποία είναι «ένα λιπίδιο χοληστερινοπροστατευτικό, με αποτέλεσμα να μην αυξάνει τη χοληστερόλη στο πλάσμα».
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα