ΔιατροφήΠώς με μια μικρή αλλαγή το ψωμί γίνεται πιο υγιεινό

Πώς με μια μικρή αλλαγή το ψωμί γίνεται πιο υγιεινό

- Advertisement -

Αν και το ψωμί είναι ένα τρόφιμο που παραδοσιακά καταναλώνουμε καθημερινά, τα τελευταία χρόνια έχει τεθεί στο επίκεντρο διατροφικά. Ο Aitor Sánchez, διαιτολόγος-διατροφολόγος και τεχνολόγος τροφίμων, επισημαίνει στις μελέτες του ότι «το ψωμί είναι η τροφή που συνεισφέρει τις περισσότερες θερμίδες στη διατροφή».

Αν και το ψωμί είναι ένα τρόφιμο που παραδοσιακά καταναλώνουμε καθημερινά, τα τελευταία χρόνια έχει τεθεί στο επίκεντρο διατροφικά.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Το λευκό ψωμί δεν είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα τροφή από διατροφική άποψη. Δεν παρέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, πέρα ​​από το άμυλο, και μετά βίας περιέχει μικροθρεπτικά συστατικά (μέταλλα και βιταμίνες)», εξηγεί στο ισπανικό Telva ο ειδικός. Ως εκ τούτου, «αν τρώτε ψωμί, προτιμήστε ολικής αλέσεως και διατροφικά προετοιμασμένο», συνιστά ο Aitor Sánchez.

Γιατί η κατανάλωση κατεψυγμένου ψωμιού είναι πιο υγιεινή

Η Δρ Karen Alarcón, γαστρεντερολόγος και ενδοσκόπος, συνιστά την κατανάλωση κατεψυγμένου ψωμιού. «Βγάλτε το ψωμί από το ψυγείο και πριν το καταναλώσετε ζεστάνετε μια φέτα σε τηγάνι ή τοστιέρα. Με αυτόν τον τρόπο, ένα μεγάλο μέρος των υδατανθράκων μετατρέπεται σε πρεβιοτικές ίνες που όχι μόνο ωφελούν τη μικροχλωρίδα, αλλά και ρυθμίζουν τη γλυκόζη του αίματος από διάταση της κοιλιάς και αέρια».

Για να καταλάβετε γιατί είναι ευκολότερο να χωνέψει κανείς το άμυλο στο κατεψυγμένο ψωμί, η ειδικός στον διατροφικό σχεδιασμό Ismael Galancho εξηγεί: «Το ανθεκτικό άμυλο είναι ένα είδος δύσπεπτου αμύλου που έχει πολύ ενδιαφέρουσες ιδιότητες για τη μικροχλωρίδα: ζυμώνεται και μετατρέπεται σε λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη βελτίωση του ελέγχου της γλυκόζης και των επιπέδων ινσουλίνης στο αίμα.

»Βρίσκουμε αυτό το ανθεκτικό άμυλο φυσικά σε σπόρους, όσπρια και ωμές πράσινες μπανάνες. Ωστόσο, υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος για να το εισάγετε στη διατροφή χωρίς να επιλέξετε αυτά τα τρόφιμα: μαγειρέψτε πατάτες ή ρύζι και μην τα καταναλώσετε αμέσως, αφήστε τα στο ψυγείο για περίπου 24 ώρες», συνιστά η ειδικός. Αυτό θα έχει τα ίδια οφέλη όπως στην περίπτωση του κατεψυγμένου ψωμιού.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Διαβάστε επίσης

Όταν οι αρχαίοι ανακάλυψαν το κριθάρι, έφτιαξαν μπίρα και μετά ψωμί

10 υγιεινές τροφές που έχουν περισσότερους υδατάνθρακες από μια φέτα ψωμί

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ