Μπορούν τα άτομα με διαβήτη να καταναλώσουν φρούτα; Φυσικά και ναι! Τα φρούτα είναι γεμάτα βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Τα φρούτα περιέχουν υδατάνθρακες και μπορούν να αυξήσουν το σάκχαρο στο αίμα , επομένως είναι σημαντικό να τα υπολογίζετε ως μέρος του γεύματος ή του σνακ σας. Το κόλπο όταν τρώτε φρούτα είναι να προσέχετε τις μερίδες.
Παρόλο που όλα τα φρούτα επιτρέπονται σε άτομα με διαβήτη, αυτα είναι πέντε φρούτα που μπορούν να αποτελέσουν μέρος μιας υγιεινής διατροφής για ένα άτομο με διαβήτη.
1 Μύρτιλα
Ένα φλιτζάνι μύρτιλα παρέχει 80 θερμίδες, 20 γραμμάρια υδατάνθρακες και 3 γραμμάρια φυτικές ίνες. Είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης C , παρέχοντας το 15% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας. Τα βατόμουρα παρέχουν επίσης βιταμίνη Κ, η οποία βοηθά στη ρύθμιση της πήξης του αίματος και του μεταβολισμού των οστών, καθώς και μαγγάνιο. που βοηθά στην ανάπτυξη των οστών και στη μετατροπή των μακροεντολών σε ενέργεια.
Αυτό το υπέροχο μούρο είναι επίσης γεμάτο με φυτοθρεπτικά συστατικά που ονομάζονται πολυφαινόλες, οι οποίες περιλαμβάνουν ανθοκυανίνες , οι οποίες βρίσκονται σε τρόφιμα με μπλε-κόκκινη απόχρωση. Είναι επίσης πιστοποιημένα ως υγιεινά για την καρδιά μέσω του Προγράμματος Πιστοποίησης Τροφίμων Heart-Check της American Heart Association.
2. Μήλα
Ένα μεσαίο μήλο παρέχει 77 θερμίδες, 2 γραμμάρια φυτικών ινών και 21 γραμμάρια υδατάνθρακες. Έχει επίσης βιταμίνη C, όπου σχεδόν η μισή προέρχεται από τη σάρκα. Τα μήλα παρέχουν επίσης φλαβονοειδή που ονομάζονται phloridzin και quercetin, τα οποία η έρευνα έχει δείξει ότι βοηθούν στην καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου.
3. Καρπούζι
Το καρπούζι αποτελείται κατά 92% από νερό. Ανά μερίδα δύο φλιτζανιών, παρέχει 80 θερμίδες, 21 γραμμάρια υδατάνθρακες και 1 γραμμάριο φυτικών ινών. Είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C—παρέχοντας το 25% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας—και παρέχει επίσης βιταμίνες Α και Β6, κάλιο, μαγνήσιο, θειαμίνη και φώσφορο.
Το καρπούζι περιέχει επίσης υψηλότερο επίπεδο φυτοθρεπτικής ουσίας λυκοπένιο σε σύγκριση με πολλά άλλα φρέσκα φρούτα ή λαχανικά. Το λυκοπένιο έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης σε άτομα με προ-υπέρταση ή υπέρταση. Επιπλέον, η έρευνα έχει δείξει ότι η υψηλότερη πρόσληψη λυκοπενίου συνδέθηκε με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.
4. Φράουλες
Οκτώ μέτριες φράουλες παρέχει 45 θερμίδες, 7 γραμμάρια ζάχαρης και 12% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας διαιτητικών ινών . Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C παρέχοντας το 140% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας και παρέχει επίσης φυλλικό οξύ και κάλιο.
Οι φράουλες παρέχουν επίσης ελλαγικό οξύ το οποίο δρα ως αντιοξειδωτικό , προστατεύοντας τα κύτταρα σας από επιβλαβείς ενώσεις που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες. Το ελλαγικό οξύ μπορεί επίσης να υποστηρίξει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού σας και να μειώσει τη φλεγμονή και η έρευνα δείχνει ότι μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ορισμένων μορφών καρκίνου. Αυτά τα υπέροχα μούρα περιέχουν επίσης φλαβονοειδή, μια φυσική φυτική ένωση που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρκίνου, καρδιακών παθήσεων και γνωστικής εξασθένησης.
5. Γκρέιπφρουτ
Ένα μεσαίο γκρέιπφρουτ προσφέρει 41 θερμίδες, 10 γραμμάρια υδατάνθρακες και 1 γραμμάριο φυτικών ινών. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C παρέχοντας σχεδόν το 50% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας. Το γκρέιπφρουτ είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης Α , η οποία βοηθά στη διατήρηση υγιούς δέρματος και μαλλιών.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα