ΔιατροφήΟ FDA απαγορεύει πρόσθετο τροφίμων σε αναψυκτικά

Ο FDA απαγορεύει πρόσθετο τροφίμων σε αναψυκτικά

- Advertisement -

Στην ανάκληση κανονισμού που επέτρεπε τη χρήση βρωμιούχου φυτικού ελαίου στα τρόφιμα προχώρησε ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Στην ανάκληση κανονισμού που επέτρεπε τη χρήση βρωμιούχου φυτικού ελαίου στα τρόφιμα προχώρησε ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA)

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στην ανάκληση κανονισμού που επέτρεπε τη χρήση βρωμιούχου φυτικού ελαίου στα τρόφιμα προχώρησε ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πρόσθετο δεν ήταν ασφαλές για ανθρώπινη κατανάλωση.

Το βρωμιωμένο φυτικό έλαιο (BVO) περιέχει βρώμιο, το οποίο βρίσκεται στα επιβραδυντικά φλόγας.

Μικρές ποσότητες BVO έχουν χρησιμοποιηθεί νόμιμα σε ορισμένα ποτά με γεύση εσπεριδοειδών στις Ηνωμένες Πολιτείες για να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη η γεύση, εξήγησε ο FDA σε ανακοίνωσή του για την απαγόρευση, η οποία τίθεται σε ισχύ από τις 2 Αυγούστου.

Ο Οργανισμός είχε προτείνει για πρώτη φορά να απαγορευθεί το συγκεκριμένο πρόσθετο τον Νοέμβριο. Αλλά το BVO απαγορεύτηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1970 και ακολούθησαν η Ινδία το 1990, η ΕΕ το 2008 και η Ιαπωνία το 2010.

Το 1970, ο FDA είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η χρήση του στα τρόφιμα δεν αναγνωρίζεται γενικά ως ασφαλής λόγω ανησυχιών σχετικά με την τοξικότητά του. Μετά από την απόφαση αυτή, άρχισε να ρυθμίζει το BVO ως πρόσθετο τροφίμων, ενώ παράλληλα διεξήγαγε μελέτες ασφάλειας, ανέφερε το Reuters. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας οδήγησαν στην απαγόρευση που, σύμφωνα με κάποιους ειδικούς, είχε ήδη καθυστερήσει πολύ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ