Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες για την ανθρώπινη υγεία, καθώς καταπίνουμε -χωρίς να το ξέρουμε- 114 κομμάτια πλαστικού σε κάθε μας γεύμα.
Η σκόνη από τις οικοσυσκευές εμπεριέχει συνθετικές ίνες οι οποίες πέφτουν στο πιάτο μας και άθελά μας τις τρώμε.
Σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Heriot-Watt στο Εδιμβούργο ο μέσος άνθρωπος καταπίνει μέχρι και 68.415 επικίνδυνες πλαστικές ίνες το χρόνο.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο ιδιαίτερα ανησυχητικό συμπέρασμα για την ανθρώπινη υγεία τοποθετώντας κολλώδεις παγίδες σκόνης στο τραπέζι δίπλα σε πιάτα σε τρία σπίτια κατά τη διάρκεια των γευμάτων.
Διάδοση σωματιδίων
Η μελέτη των ερευνητών επιβεβαίωσε την ανησυχητική διάδοση πλαστικών σωματιδίων μέσω του αέρα,όπως είχε προκύψει από έρευνα που είχε δημοσιευτεί στην βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» στις αρχές Μαρτίου.
Η μελέτη της βρετανικής εφημερίδας,που είχε πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της εκστρατείας υπό τον τίτλο «Το Turn The Tide on Plastic», είχε αποκαλύψει ότι, τα φιλέτα φρέσκου ψαριού σε μεγάλα σούπερ μάρκετ περιέχουν μέχρι 139 κομμάτια πλαστικού ανά 240 γραμμάρια.
Οι ειδικοί προειδοποιούν πάντως, ότι η κατάποση πλαστικών σωματιδίων μπορεί να βλάψει τους πνεύμονες, να δηλητηριάσει τους νεφρούς κάνοντας επίσης άνω-κάτω τις ορμόνες.
Οι περισσότερες έρευνες που είχαν δημοσιευτεί παλαιότερα έδειχναν ότι, ο κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία, κατά κύριο λόγο, προερχόταν από την κατανάλωση ψαριών, μολυσμένων από τα πλαστικά απόβλητα στους ωκεανούς.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα