ΔιατροφήΑλκοολισμός: Πότε κάποιος θεωρείται εξαρτημένος από το ποτό

Αλκοολισμός: Πότε κάποιος θεωρείται εξαρτημένος από το ποτό

- Advertisement -

Για το πότε ένας άνθρωπος είναι εξαρτημένος από το αλκοόλ και πότε θεωρείται περιστασιακός χρήστης, μίλησε ο ψυχίατρος Σωκράτης Εμμανουηλίδης στην εκπομπή «Ελένη».

Για το πότε ένας άνθρωπος είναι εξαρτημένος από το αλκοόλ και πότε θεωρείται περιστασιακός χρήστης, μίλησε ο ψυχίατρος Σωκράτης Εμμανουηλίδης στην εκπομπή «Ελένη».

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει πως το αλκοόλ ευθύνεται για 2,6 εκατομμύρια θανάτους τον χρόνο παγκοσμίως. Ο ψυχίατρος Σωκράτης Εμμανουηλίδης εξηγεί: «Η κατανάλωση αλκοόλ και η εξάρτηση από αυτό έχει αυξηθεί την τελευταία […]

Για το πότε ένας άνθρωπος είναι εξαρτημένος από το αλκοόλ και πότε θεωρείται περιστασιακός χρήστης, μίλησε ο ψυχίατρος Σωκράτης Εμμανουηλίδης στην εκπομπή «Ελένη». Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει πως το αλκοόλ ευθύνεται για 2,6 εκατομμύρια θανάτους τον χρόνο παγκοσμίως.

Ο ψυχίατρος Σωκράτης Εμμανουηλίδης εξηγεί:

«Η κατανάλωση αλκοόλ και η εξάρτηση από αυτό έχει αυξηθεί την τελευταία περίοδο. Ο άνθρωπος που αντιμετωπίζει θέμα εξάρτησης καταναλώνει μεγάλες ποσότητες και πάρα πολύ συχνά. Ο εξαρτημένος έχει αμηχανία και εκνευρισμό όταν κάποιος από το περιβάλλον του, τού μιλάει για αυτό το θέμα».

Όπως εξηγεί ο ειδικός, ο κοινωνικός χρήστης αλκοόλ πίνει πολύ λιγότερο και πολύ πιο αραιά και συνήθως σε κοινωνικές συνευρέσεις ή σε δραστηριότητες.

Τα συμπτώματα

«Τα συμπτώματα εξάρτησης είναι η επαναλαμβανόμενη χρήση, η δυσκολία του να σταματήσει και η δυσκολία στην καθημερινότητα. Η ανάπτυξη του προβλήματος μπορεί να είναι χρόνια. Το πρόβλημα μπορεί να ξεκινήσει από την εφηβική ηλικία και να εξελιχθεί αργότερα στην ενήλικη ζωή σε διάφορες φάσεις. Επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο και τις λειτουργίες αυτού. Το οικογενειακό περιβάλλον πρέπει να είναι υποστηρικτικό και όχι απορριπτικό», τόνισε χαρακτηριστικά ο ψυχίατρος Σωκράτης Εμμανουηλίδης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ