ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗUNI-PHARMA: 60 χρόνια αναφοράς σε μια… TELEIA

UNI-PHARMA: 60 χρόνια αναφοράς σε μια… TELEIA

- Advertisement -

Με γερά θεμέλια και εμπιστοσύνη στο μέλλον η UNI-PHARMA, μέλος του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), συνεχίζει στα 60 χρόνια παρουσίας της το όραμα της: Να υπηρετεί με πάθος την υγεία και την κοινωνία, με πρωτοποριακά και καινοτόμα σκευάσματα, με εταιρική ηθική σε κάθε της δραστηριότητα, με επενδύσεις και σημαντικές δράσεις για το περιβάλλον.

Με γερά θεμέλια και εμπιστοσύνη στο μέλλον η UNI-PHARMA, μέλος του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), συνεχίζει στα 60 χρόνια παρουσίας της το όραμα της

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η «ναυαρχίδα» του ομίλου ΟΦΕΤ, η UNI-PHARMA, που δημιουργήθηκε το 1963 από τον φαρμακοποιό και ερευνητή Κλέωνα Τσέτη, ερευνά, αναπτύσσει και παράγει εγχωρίως με υψηλά standards (GMP) καινοτόμα προϊόντα για θεραπείες που βοηθούν και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών. Ήδη, από τον πρώτο χρόνο, ξεχώρισε αφού έγινε η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που παρουσίασε την φαινοβαρβιτάλη ως πόσιμο διάλυμα, το LUMIDROPS, καθώς και έναν συνδυασμό φαινοβαρβιτάλης και οματροπίνης, το NOVALUMINE (ηρεμιστικό και σπασμολυτικό).

Σήμερα, κατέχει την πρώτη θέση σε πωλήσεις (τεμάχια) της Ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς, μεταξύ των αμιγώς Ελληνικών επιχειρήσεων. Κύριος στόχος της UNI-PHARMA είναι η επίτευξη της εισαγωγής σε νέες αγορές παράγοντας καινοτόμα προϊόντα και η εξασφάλιση της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης αποκλειστικά μέσω ιδίων κεφαλαίων.

Το χαρτοφυλάκιο της UNI-PHARMA, περιλαμβάνει πρωτοποριακά φαρμακευτικά σκευάσματα που έχουν και εξακολουθούν να «γράφουν ιστορία», όπως Τ4, Apotel, Salospir Trebon, Apotel Cold & Flu Day & Night, κλπ, ιατροτεχνολογικά προϊόντα, συμπληρώματα διατροφής, βιταμίνες, προβιοτικά, συμπληρώματα για την διατήρηση της υγείας των αρθρώσεων και των οστών, την ενίσχυση ανοσοποιητικού και την καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος.

Ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη αποτελείται από τις φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA και InterMed, την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle και την πρότυπη βιομηχανία εκχύλισης φαρμακευτικών φυτών UniHerbo, η οποία θα λειτουργεί και ως Ινστιτούτο Μελέτης νέων επιστημόνων. Σήμερα ο ΟΦΕΤ απασχολεί 700 εργαζομένους, διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην Κηφισιά και εξάγει σε 72 χώρες.

Οι αξίες σε μια τέλεια… TELEIA

«Φέτος, ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), κλείνει 60 χρόνια παρουσίας και αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς, όχι μόνο για την φαρμακευτική αγορά, αλλά σημείο αναφοράς και για την κοινωνία» όπως επισημαίνει στο healthpharma.gr η κ. Ιουλία Τσέτη, φαρμακοποιός MSc, επίτιμη Διδάκτωρ Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), υπογραμμίζοντας πως «Διαχρονικά, όλες οι δραστηριότητες της έχουν ως βάση τις εταιρικές της αξίες. Είναι αυτές που βοηθούν να μένει ζωντανό το όραμα της UNI-PHARMA, τόσο σε επίπεδο οργανισμού όσο και σε προσωπικό επίπεδο».

Τα αρχικά των εταιρικών αξιών δημιουργούν τη λέξη «TΕLEIA». Ένα σημείο στίξης που περιλαμβάνει και αποτυπώνει την πληρότητα των αξιών του Ομίλου:

Teamwork – Ομαδικότητα
Όλοι εργάζονται πάντα ως ομάδα, ώστε να πετυχαίνουν περισσότερα μαζί στο πλαίσιο ενός συνεργατικού και υποστηρικτικού περιβάλλοντος εργασίας.

Ethos – Ηθική
Προτεραιότητα όλων είναι η διασφάλιση υψηλών προτύπων ηθικής.
Γι’ αυτό και κάθε δραστηριότητα καθοδηγείται από τους κανόνες διαφάνειας, ηθικής και αξιοκρατίας, σε όλα τα επίπεδα.

Learning – Γνώση
Κάθε μέρα είναι και μια ευκαιρία να μάθουν όλοι περισσότερα και να εξελιχθούν αποδεχόμενοι τις προκλήσεις της εποχής, επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό.

Excellence – Αριστεία
Η αριστεία είναι βασική επιδίωξη, τόσο σε ατομικό όσο και σε εταιρικό επίπεδο. Η UNI-PHARMA διακρίνεται γι’ αυτήν και προχωράει δυναμικά μπροστά, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους της να καλλιεργούν υψηλά πρότυπα.

Innovation – Καινοτομία
Η UNI-PHARMA δημιουργεί πρωτοποριακά προϊόντα που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες. Επενδύει σε σύγχρονες τεχνολογίες και στην έρευνα, με στόχο τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων με την υπογραφή της.

Accountability – Υπευθυνότητα
Πάντα με υπευθυνότητα, συνυπολογίζει την κοινωνική διάσταση κάθε της δράσης και προασπίζει το περιβάλλον, απαντώντας με τον καλύτερο τρόπο στις προκλήσεις της εποχής για βιώσιμη ανάπτυξη.

Επενδύσεις

Μεσούσης της οικονομικής ύφεσης, η διοίκηση της φαρμακοβιομηχανίας (Ιουλία και Ειρήνη Τσέτη) προχώρησε στην υλοποίηση της μεγαλύτερης επένδυσης στον φαρμακευτικό κλάδο, δημιουργώντας το νέο βιοκλιματικό εργοστάσιο της UNI-PHARMA –το οποίο και βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία από το 2015.

Πλέον η συνολική επιφάνεια των εργοστασίων παραγωγής φτάνει τα 14.000 m2 εκ των οποίων τα 12.400 m2 είναι χώροι παραγωγής και συσκευασίας. Ένας ανεξάρτητος αποθηκευτικός χώρος 11.000 m2 φιλοξενεί τα τελικά προϊόντα της εταιρείας, από όπου και διατίθενται στην αγορά.

Οι σημερινές εγκαταστάσεις παραγωγής της UNI-PHARMA, που αξιοποιούν την τελευταία «λέξη» της τεχνολογίας, με ρομποτικά, συστήματα και υψηλό επίπεδο ασφάλειας, προέκυψαν από επέκταση των παλαιότερων, μέσα από τη μεγαλύτερη επένδυση που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Η παραγωγική ικανότητα των νέων εγκαταστάσεων ανέρχεται σε 5 δισεκατομμύρια δισκία και 50 εκατομμύρια μονάδες ενέσιμων ετησίως.

Ο ΟΦΕΤ την τελευταία δεκαετία, έχει επενδύσει περισσότερα πάνω από 120 εκατ. ευρώ, ενώ την τριετία 2019-2021 οι επενδύσεις ξεπέρασαν τα 50 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωση της ριζικής ανακαίνισης του πρώτου και ιστορικού εργοστασίου της UNI-PHARMA, επί της Εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας και της νεοσύστατης UniHerbo.

Επίσης, αγοράστηκε νέα αποθήκη στην Κάτω Κηφισιά για την κάλυψη των αναγκών αποθήκευσης πρώτων υλών και ετοίμων προϊόντων του Ομίλου, ενώ ξεκίνησαν και νέες γραμμές παραγωγής στην InterMed.

Ερευνητικά προγράμματα

Στη διάρκεια της τελευταίας 5ετίας, από το 2018 έως και το 2023, ο ΟΦΕΤ έχει χρηματοδοτήσει με ίδιους πόρους πάνω από 45 εσωτερικά ερευνητικά προγράμματα, τα οποία εκπονούνται σε συνεργασία με εγχώρια Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα, ενώ 28 ερευνητικά προγράμματα έχουν χρηματοδοτηθεί υπό μορφή χορηγιών και υποτροφιών από το Ίδρυμα ΑΜΚΕ «ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ».

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ο ΟΦΕΤ έχει συμμετάσχει ως βιομηχανικός εταίρος με ιδιωτική συμμετοχή σε 10 εθνικά/διεθνή ερευνητικά προγράμματα συγχρηματοδοτούμενα μέσω της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ).

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, εκπόνησε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022, 28 ερευνητικά προγράμματα, εκ των οποίων τα 8 είναι συγχρηματοδοτούμενα με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ), και τα 12 αφορούν άμεσα, ή έμμεσα, στην αξιοποίηση της βιοποικιλότητας της χώρας, ενώ ήδη από την έναρξη του επόμενου ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, ο Όμιλος ΟΦΕΤ ξεκίνησε την εκπόνηση επιπλέον 5 καινούριων ερευνητικών προγραμμάτων, τα οποία προστέθηκαν στα ήδη τρέχοντα. Τα προγράμματα υλοποιούνται σε συνεργασία με Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα.

Διακρίσεις…

Οι UNI-PHARMA και InterMed, είναι διεθνώς αναγνωρισμένες ως επίσημοι προμηθευτές των Ηνωμένων Εθνών, της UNICEF και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενώ το 2024 ανακηρύχθηκαν «Top Employers» στην Ελλάδα για δεύτερη χρονιά, από το ανεξάρτητο Ινστιτούτο Top Employer Institute.

Ως «ναυαρχίδα» του Ομίλου που διαγράφει εντυπωσιακή αναπτυξιακή πορεία, η UNI-PHARMA αναδείχθηκε το 2023 ως “Growth Winner” στα Βραβεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας “Growth Awards”, που διοργάνωσαν για έβδομη συνεχή χρονιά η Eurobank και η Grant Thornton.

Πρόσφατα ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) βραβεύτηκε με την ανώτατη διάκριση υπευθυνότητας «KOTINOS OLYMPIC WREΑTH» του ΕΒΕΝ.GR – European Business Ethics.

Η διάκριση αποδόθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης RESPONSIBLE MANAGEMENT EXCELLENCE AWARDS 2024 που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαΐου 2024 και στην οποία ο ΟΦΕΤ διακρίθηκε ανάμεσα σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, στον ιδιωτικό και δημόσιο φορέα και έχουν αξιολογηθεί, βαθμολογηθεί και πιστοποιηθεί βάση του μοντέλου Responsible Management Excellence του EBEN.

«Η ανώτατη διάκριση του ΕΒΕΝ.GR αποτελεί για τον Όμιλο και τους 700 εργαζομένους μας ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση της προσήλωσής μας στις αξίες μας. Ο ΟΦΕΤ αποτελεί ένα «ζωντανό παράδειγμα» για το ότι μία βιομηχανία μπορεί να επιτύχει διαρκή ανάπτυξη μέσα από την προσήλωση στην Καινοτομία, την Αριστεία και το ηθικώς επιχειρείν» όπως αναφέρει η Πρόεδρος και CEO του ΟΦΕΤ, Ιουλία Τσέτη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι την ανώτατη διάκριση υπευθυνότητας «KOTINOS OLYMPIC WREΑTH», οι βιομηχανίες του ΟΦΕΤ την διατηρούν ήδη για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Από τον Φεβρουάριο του 2021, η Ιουλία Τσέτη, είναι εκλεγμένη (πρώτη γυναίκα) πρόεδρος του Α’ Διοικητικού Συμβουλίου του UN Global Compact Network Greece, του Ελληνικού Δικτύου, του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών.

Στο πλαίσιο των πολυπληθών δράσεων κοινωνικής ευθύνης που διαχρονικά πραγματοποιεί, έχει δημιουργήσει το Ίδρυμα «ΑΜΚΕ ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ», με στόχο να στηρίξει τη νέα γενιά επιστημόνων, ενισχύοντας το brain gain. Τον Ιούνιο του 2022, άλλωστε, η UNI-PHARMA βραβεύθηκε από το ΕΒΕΑ, με την κορυφαία διάκριση για την «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη» και το βραβείο επέδωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ