ΕπιχειρηματικάΤα 10 καλύτερα νοσοκομεία στον κόσμο - 1η θέση η Mayo Clinic

Τα 10 καλύτερα νοσοκομεία στον κόσμο – 1η θέση η Mayo Clinic

- Advertisement -

Τα παρακάτω νοσοκομεία πρωτοστατούν στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην ιατρική επιστήμη. Στην τριάδα των κορυφαίων νοσοκομείων βρίσκονται η Mayo Clinic, η Cleveland Clinic και το Toronto General Hospital. Ας δούμε αναλυτικά τα 10 καλύτερα νοσοκομεία στον κόσμο. Η κατάταξη προέρχεται από το Newsweek και την Statista, που συνεργάστηκαν για 6η συνεχή χρονιά για τη συγκεκριμένη λίστα.

Τα παρακάτω νοσοκομεία πρωτοστατούν στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην ιατρική επιστήμη. Στην τριάδα των κορυφαίων νοσοκομείων βρίσκονται η Mayo Clinic, η Cleveland Clinic και το Toronto General Hospital

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

1. Mayo Clinic, Ρότσεστερ, Μινεσότα

Για 6η συνεχή χρονιά βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τα καλύτερα νοσοκομεία παγκοσμίως λόγω της υποδειγματικής ποιότητάς της σε όλους τους τομείς. Διαθέτει πανεπιστημιουπόλεις στο Scottsdale της Αριζόνα και στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα και δεκάδες συνδεδεμένες κλινικές σε όλη τη χώρα. Εξυπηρετώντας πάνω από 1,3 εκατομμύρια ασθενείς ετησίως από σχεδόν 130 χώρες, ενώ απασχολεί πάνω από 76.000 άτομα. Είχε έσοδα 16,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022.

2. Cleveland Clinic, Κλίβελαντ

Πάνω από έναν αιώνα, η κλινική του Κλίβελαντ περιλαμβάνει 77.000 φροντιστές, 23 νοσοκομεία και 275 εγκαταστάσεις εξωτερικών ασθενών στο Οχάιο, τη Φλόριντα, τη Νεβάδα, τον Καναδά, το Λονδίνο και τα ΗΑΕ. Κατατάσσεται σταθερά στη δεύτερη θέση της λίστας από το 2019. Είναι γνωστή για την ανακάλυψη της σεροτονίνης, την ολοκλήρωση της πρώτης επιτυχημένης μεταμόσχευσης λάρυγγα και την ανάπτυξη ενός τριπλού αρνητικού εμβολίου για τον καρκίνο του μαστού.

3. Toronto General Hospital,Τορόντο

Το Γενικό Νοσοκομείο του Τορόντο αποτελείται από το Toronto Western Hospital, το Princess Margaret Cancer Centre, το Toronto Rehabilitation Institute και το Michener Institute. Με μια ιστορία σχεδόν 200 χρόνvn, το TGH είναι γνωστό ως το κέντρο μεταμόσχευσης οργάνων του Καναδά και ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα μεταμόσχευσης οργάνων της Βόρειας Αμερικής. Είναι γνωστό για τη διεξαγωγή των πρώτων επιτυχημένων μεταμοσχεύσεων μονού και διπλού πνεύμονα.

4. The Johns Hopkins Hospital, Βαλτιμόρη

Ηγείται στην ιατρική έρευνα σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της νευροχειρουργικής, της καρδιοχειρουργικής και της παιδοψυχιατρικής. Νέες έρευνες επικεντρώνονται σε δείκτες αίματος που μπορεί να είναι σε θέση να προσδιορίσουν ψυχιατρικές και νευρολογικές διαταραχές όπως η επιλόχεια κατάθλιψη και η εγκεφαλική έκπτωση που σχετίζεται με ασθένειες. Διερευνούν επίσης τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για οφθαλμολογικές εξετάσεις χωρίς σταγονίδια για τη μείωση του κινδύνου οφθαλμικής νόσου που σχετίζεται με τον διαβήτη στα παιδιά.

5. Massachusetts General Hospital, Βοστώνη

Το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης απασχολεί περισσότερους από 2.400 γιατρούς που επιβλέπουν 51.000 εσωτερικούς ασθενείς και πραγματοποιούν περισσότερες από 1,5 εκατομμύριο επισκέψεις εξωτερικών ασθενών και επειγόντων περιστατικών ετησίως. Το τρίτο παλαιότερο νοσοκομείο της χώρας, το MGH διαχειρίζεται το μεγαλύτερο ερευνητικό πρόγραμμα της χώρας στις ΗΠΑ, με 9.500 ερευνητές και ετήσιες ερευνητικές δραστηριότητες που ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

6. Charité–Universitätsmedizin Berlin, Βερολίνο

Με ηλικία άνω των τριών αιώνων, το Charité–Universitätsmedizin Berlin εξυπηρετεί ετησίως περισσότερους από 860.000 ασθενείς σε εξωτερικές και εσωτερικές υπηρεσίες στην πρωτεύουσα της Γερμανίας. Διαθέτει 5.200 ερευνητές και γιατρούς σε σχεδόν 100 τμήματα. Το νοσοκομείο είναι επίσης γνωστό για την έρευνά του για τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 2.000 επιστημονικών δημοσιεύσεων για τον ιό και την έναρξη ενός μακροχρόνιου προγράμματος θεραπείας για τον COVID-19.

7. Karolinska Universitetssjukhuset, Στοκχόλμη

Το Karolinska Universitetssjukhuset, γνωστό ως το κορυφαίο ιατρικό ίδρυμα της Σουηδίας, εξυπηρέτησε πάνω από 334.000 ασθενείς πέρυσι και πραγματοποίησε σχεδόν 57.000 χειρουργικές επεμβάσεις και διαδικασίες. Προσαρμόζοντας τεχνολογίες για τη βελτιστοποίηση της φροντίδας των ασθενών και την ανταπόκριση στη δημογραφική γήρανση της Στοκχόλμης, το νοσοκομείο επεκτείνει τις εξωνοσοκομειακές υπηρεσίες εικονικής φροντίδας, συμπεριλαμβανομένης της απομακρυσμένης παρακολούθησης για τη βελτίωση της εμπειρίας του ασθενούς για άτομα με χρόνιες ασθένειες.

8. AP-HP – Hôpital Universitaire Pitié Salpêtrière, Παρίσι

Αποτελεί τμήμα της Assistance Publique—Hôpitaux de Paris, του μεγαλύτερου νοσοκομειακού ομίλου της Ευρώπης. Βρίσκεται στην καρδιά της πρωτεύουσας της Γαλλίας. Τα 90 κτίρια του νοσοκομείου εκτείνονται σε 85 στρέμματα και στεγάζουν 11 τμήματα που αντιπροσωπεύουν 77 ιατρικές και χειρουργικές ειδικότητες με 10 διαφορετικά κέντρα. Αγκαλιάζοντας τις τεχνολογικές εξελίξεις, το νοσοκομείο έχει ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη σε διάφορα ιατρικά τμήματα, κλινικές δοκιμές και ερευνητικά έργα.

9. Sheba Medical Center Ramat Gan, Ισραήλ

Το Sheba Medical Center ιδρύθηκε ως το πρώτο στρατιωτικό νοσοκομείο του Ισραήλ. Τώρα το μεγαλύτερο πολιτικό νοσοκομείο της χώρας, εξυπηρετεί πάνω από 1 εκατομμύριο ασθενείς ετησίως. Το συγκρότημα περιλαμβάνει 159 ιατρικά τμήματα και κλινικές, 33 εργαστήρια και τέσσερα εξειδικευμένα νοσοκομεία. Το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας ARC (Accelerate, Redesign, Collaborate) του νοσοκομείου ανέπτυξε το «Aidoc», το οποίο άρχισε να χρησιμοποιεί το 2018. Το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που υποστηρίζει συστήματα υγειονομικής περίθαλψης χρησιμοποιείται τώρα σε περισσότερα από 1.000 νοσοκομεία παγκοσμίως.

10. Universitätsspital Zürich, Ζυρίχη

Το Universitätsspital Zürich έχει εξελιχθεί σε ηγέτη στην ελβετική ιατρική για να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επιστημονικής προόδου. Απασχολεί 1.500 γιατρούς που εργάζονται σε 43 τμήματα και ινστιτούτα.

Το νοσοκομείο περιθάλπει 42.000 εσωτερικούς ασθενείς και 500.000 εξωτερικούς ασθενείς ετησίως. Χρησιμοποιώντας μια καινοτόμο ρομποτική μικροχειρουργική διαδικασία, οι γιατροί στο νοσοκομείο μπόρεσαν να αποστραγγίσουν μια δύσκολα αντιμετωπίσιμη λεμφική συμφόρηση πέρυσι σε μια διαδικασία που θα μπορούσε να έχει εφαρμογές και για άλλους ασθενείς.

Σε άλλες καινοτομίες, το κέντρο καρκίνου χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύσει την ογκολογική απεικόνιση, εντοπίζοντας χαρακτηριστικά που μπορεί να είναι ανεπαίσθητα στο ανθρώπινο μάτι για έγκαιρη ανίχνευση και βελτιωμένη θεραπεία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ