ΕπιχειρηματικάΣυμφωνία μαμούθ: Η Johnson εξαγοράζει την εταιρεία Abiomed

Συμφωνία μαμούθ: Η Johnson εξαγοράζει την εταιρεία Abiomed

- Advertisement -

Στην εξαγορά της εταιρείας καρδιαγγειακής τεχνολογίας Abiomed προχωρά η φαρμακοβιομηχανία Johnson & Johnson, δαπανώντας 16,6 δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να ενισχύσει το τμήμα ιατρικών συσκευών της.

Στην εξαγορά της εταιρείας καρδιαγγειακής τεχνολογίας Abiomed προχωρά η φαρμακοβιομηχανία Johnson & Johnson, δαπανώντας 16,6 δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να ενισχύσει το τμήμα ιατρικών συσκευών της

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα, ο κολοσσός της φαρμακοβιομηχανίας ανακοίνωσε πως θα καταβάλλει 380 δολάρια για κάθε μετοχή της Abiomed, ενώ θα προσφέρει επιπλέον άλλα 35 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά, εάν τηρηθούν ορισμένα εμπορικά και κλινικά ορόσημα.

Σημειώνεται πως η Abiomed αναπτύσσει τεχνολογία που αντιμετωπίζει τη στεφανιαία νόσο και την καρδιακή ανεπάρκεια. Μεταξύ άλλων συσκευών, περιλαμβάνει καρδιακές αντλίες Impella, οι οποίες χρησιμοποιούνται για ασθενείς με σοβαρή στεφανιαία νόσο.

Η συμφωνία σύμφωνα με την J&J αναμένεται να κλείσει στις αρχές του επόμενου έτους και θα ενισχύσει την εταιρεία προκειμένου να οικοδομήσει το τμήμα ιατρικών συσκευών της, εισερχόμενη πλέον σε μια επιχείρηση υψηλής ανάπτυξης.

«Η προσθήκη του Abiomed είναι ένα σημαντικό βήμα στην εκτέλεση των στρατηγικών προτεραιοτήτων μας και του οράματός μας για τη νέα Johnson & Johnson που επικεντρώνεται στον τομεα του φαρμάκου και τη MedTech», όπως σημειώνει ο Joaquin Duato, Διευθύνων Σύμβουλος της Johnson & Johnson.

«Έχουμε δεσμευτεί να ενισχύσουμε τη θέση μας στη MedTech εισερχόμενοι σε τομείς υψηλής ανάπτυξης. Η προσθήκη του Abiomed παρέχει μια στρατηγική πλατφόρμα για την προώθηση πρωτοποριακών θεραπειών στις καρδιαγγειακές παθήσεις και βοηθά περισσότερους ασθενείς σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα δημιουργεί αξία για τους μετόχους μας».

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καταλήξουμε σε μια συμφωνία που αντικατοπτρίζει την αξιοσημείωτη αξία που δημιούργησε η Abiomed, με την επαναστατική πλατφόρμα αντλίας καρδιάς Impella και τον πολλά υποσχόμενο αγωγό μας», δήλωσε από πλευρά του ο Michael R. Minogue, Πρόεδρος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Abiomed.

Ιατροτεχνολογικές συσκευές

Υπενθυμίζεται πως ένα χρόνο νωρίτερα είχε γνωστοποιήσει πως στρέφεται πλέον περισσότερο στις ιατροτεχνολογικές συσκευές και τη μεγαλύτερη επιχείρησή της, τα φαρμακευτικά προϊόντα. Σύμφωνα με πληροφορίες η J&J προχωρήσει στην εξαγορά, με συνδυασμό μετρητών και αλλά και με βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση.

Πάντως η Abiomed θα λειτουργεί ως αυτόνομη επιχείρηση στο τμήμα ιατρικών συσκευών της J&J μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ