Οι σπουδαστές Γαστρονομίας και Ξενοδοχειακών της Ανώτερης Σχολής ΑΚΜΗ είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στο 7ο POP-UP Restaurant Project, ως μέλη του επίλεκτου team του chef και ambassador της Σχολής Σωτήρη Κοντιζά, αποκτώντας μια μοναδική επαγγελματική εμπειρία στο βραβευμένο και κατάμεστο boarding εστιατόριο KUMQUAT.
Πρόκειται για ένα καινοτόμο διατμηματικό project που προετοιμάζει τους συμμετέχοντες για την καθημερινότητα, τις προκλήσεις και το αίσθημα ανταμοιβής που νιώθουν, ανταποκρινόμενοι με αποτελεσματικότητα σε μία διοργάνωση υψηλών απαιτήσεων, που απαιτεί πειθαρχία και συντονισμένη δράση. Για 4 ημέρες, οι σπουδαστές βιώνουν τις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας ενός εστιατορίου, συμμετέχοντας στο πλήρως ενορχηστρωμένο πρόγραμμα εργασιών, από την προετοιμασία της κουζίνας και την εκτέλεση των συνταγών, μέχρι τη διαχείριση κρατήσεων και την υποδοχή των καλεσμένων.
Φέτος, το project πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Ελληνικής Παιδοαλλεργιολογικής Εταιρείας, με στόχο να αναδειχθεί η ανάγκη εκπαίδευσης των επαγγελματιών εστίασης απέναντι στα συνήθη φαινόμενα τροφικών αλλεργιών των πελατών και οι σπουδαστές να ενημερωθούν για τον βέλτιστο και πιο αποτελεσματικό τρόπο διαχείρισης τέτοιων περιπτώσεων με υπευθυνότητα.
Ο παιδοαλλεργιολόγος Μάριος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Παιδοαλλεργιολογικής Εταιρείας δήλωσε:
«Η Ελληνική Παιδοαλλεργιολογική Εταιρεία με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκε στην πρωτοβουλία της ΑΚΜΗΣ και του Σωτήρη Κοντιζά, να βοηθήσει ως φορέας στην εκπαίδευση των σπουδαστών του Ομίλου για τη διαχείριση της τροφικής αλλεργίας στο εστιατόριο.
Είναι κοινά αποδεκτό ότι τα περιστατικά Τροφικής Αλλεργίας αυξάνονται τα τελευταία χρόνια, επηρεάζοντας και δυσκολεύοντας την καθημερινότητα των αλλεργικών ατόμων. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, πρώτη μεταξύ άλλων, είναι πολύ σημαντική γιατί έρχεται να απαντήσει στο αίτημα της εποχής για βελτίωση της ποιότητας ζωής παιδιών και ενηλίκων με τροφική αλλεργία, στοχεύοντας σε λιγότερους περιορισμούς και αποκλεισμούς, ζητούμενο όμως που επιτυγχάνεται μέσα από την έγκυρη και σωστή ενημέρωση και των μελλοντικών επαγγελματιών της εστίασης.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων, η Κάρτα Επικοινωνίας με τον Σεφ (Τρώω Έξω με Ασφάλεια), που μαζί με επιπλέον ενημερωτικό υλικό και δράσεις που θα ακολουθήσουν μέσα από τη συνεργασία της ΑΚΜΗΣ με την Παιδοαλλεργιολογική Εταιρεία, στοχεύουμε να συνθέσουν ένα ολοκληρωμένο project προαγωγής της ασφάλειας των αλλεργικών ατόμων».
Για ακόμα μία χρονιά, η Ανώτερη Σχολή ΑΚΜΗ πρωτοστατεί, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως ένας από τους βασικούς άξονες της εκπαιδευτικής μεθοδολογίας που εφαρμόζει είναι η απόκτηση hands-on βιωματικής εμπειρίας από τους σπουδαστές, δίπλα σε καταξιωμένους επαγγελματίες. Επιπλέον, τα θεματικά campuses με τις βραβευμένες επαγγελματικές εγκαταστάσεις, που προσομοιάζουν σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας, προσφέρουν πλήρη εξοικείωση με τις αληθινές συνθήκες της αγοράς, με τους σπουδαστές να διατηρούν σταθερά το προβάδισμα στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και εργασιακής εμπειρίας, γεγονός που τους καθιστά ανταγωνιστικούς στα μελλοντικά επαγγελματικά τους βήματα.
Σχετικά με την Alphabet Education:
H Αlphabet Education, μέλος της κορυφαίας διεθνούς επενδυτικής εταιρείας BC Partners, είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός Όμιλος στην Ελλάδα. Μέσω των ηγέτιδων δυνάμεών του στις διεθνείς πανεπιστημιακές σπουδές και την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, Mητροπολιτικό Κολλέγιο και Ανώτερη Σχολή ΑΚΜΗ αντίστοιχα, ο Όμιλος έχει επιτύχει αδιάκοπη ανάπτυξη στα 53 χρόνια από την ίδρυσή του, διαθέτοντας σήμερα ένα ισχυρά επενδυμένο δίκτυο υπερσύγχρονων campuses σε 11 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Έχοντας εντάξει στο δυναμικό του διακεκριμένο ακαδημαϊκό προσωπικό και καταξιωμένους ενεργούς επαγγελματίες της αγοράς, ο Όμιλος παρέχει καινοτόμο εκπαίδευση σε περισσότερους από 25.000 φοιτητές σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών και επαγγελματικών πεδίων, εξοπλίζοντάς τους με τις απαραίτητες δεξιότητες για το μέλλον.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Διαβάστε επίσης
Η μεσογειακή διατροφή μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνων
Πώς η μεσογειακή διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου – Μελέτη