ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗPhRMA Innovation Forum (PIF): Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

PhRMA Innovation Forum (PIF): Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

- Advertisement -

Αλλαγές καταγράφονται στο διοικητικό συμβούλιο του PhRMA Innovation Forum (PIF), μετά τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020.

Αλλαγές καταγράφονται στο διοικητικό συμβούλιο του PhRMA Innovation Forum (PIF), μετά τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα και ομόφωνα αποφάσισε την ανάληψη νέων καθηκόντων στα εκλεγέντα μέλη του ως εξής:

  • Πρόεδρος: Agata Jakoncic
  • Αντιπρόεδρος: Γιώργος Τουσίμης
  • Γενικός Γραμματέας: Σάββας Χαραλαμπίδης
  • Ταμίας: Andreas Pollner
  • Μέλη: Πασχάλης Αποστολίδης, Έλενα Χουλιάρα, Michaela Scheiffert
Μετά την εκλογή του νέου ΔΣ, η Πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum Agata Jakoncic δήλωσε:

«Εκπροσωπώντας την καινοτόμο Φαρμακευτική Βιομηχανία δεσμευόμαστε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε στους ασθενείς απρόσκοπτη πρόσβαση στις πλέον σύγχρονες θεραπείες. Η τεράστια συνεισφορά της φαρμακευτικής καινοτομίας στην Υγεία αποτελεί κοινή παραδοχή.

Σήμερα, μάλιστα, εν μέσω της κρίσης της πανδημίας, η αξία της έρχεται εμφατικά στο προσκήνιο. Η καινοτομία στο φάρμακο μπορεί να αποτελέσει τη λύση όχι μόνο στη σημαντική υγειονομική πρόκληση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αλλά και στην ανάκαμψη της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που τη συνοδεύει. Στο πλαίσιο αυτό, το νέο ΔΣ του PhRMA Innovation Forum προτίθεται να συνεργαστεί με όλους τους αρμόδιους φορείς».

Σχετικά με το PhRMA Innovation Forum (PIF)

Το PhRMA Innovation Forum (PIF) εκπροσωπεί 26 ηγέτιδες εταιρείες έρευνας και ανάπτυξης. Οι εταιρείες συνεργάζονται με απώτερο σκοπό την κάλυψη των ιατρικών αναγκών Ελλήνων ασθενών. Στόχος είναι να τους βοηθήσουν να έχουν μία μακρόχρονη, υγιή και παραγωγική ζωή. Οι εταιρείες μέλη του PIF αντιπροσωπεύουν το 60% της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς και την πλειονότητα των εγχώριων επενδύσεων σε διεθνείς κλινικές μελέτες με πάνω από 90 εκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις στην Ελλάδα. Απασχολούν 3.000 υψηλά καταρτισμένους επαγγελματίες. Το κοινό μας όραμα είναι να χρησιμοποιήσουμε την παγκόσμια εμπειρία μας και να εξασφαλίσουμε ότι οι Έλληνες ασθενείς θα έχουν επαρκή και έγκαιρη πρόσβαση στη θεραπεία που χρειάζονται. Η δέσμευσή μας είναι να συνεργαστούμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να συνεισφέρουμε στη δημιουργία ενός δίκαιου, δημοκρατικού, διαφανούς, σταθερού και βιώσιμου συστήματος υγείας, που παράλληλα θα επιβραβεύει την καινοτομία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ