ΕπιχειρηματικάPfizer: Έτοιμο το 2021 το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη

Pfizer: Έτοιμο το 2021 το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη

- Advertisement -

Έως το 2021 αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το κέντρο ψηφιακής καινοτομίας (Digital Innovation Center) της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer στη Θεσσαλονίκη, ένα από τα συνολικά έξι hub παγκοσμίως, το οποίο θα μπει σταδιακά στη γραμμή εκκίνησης ήδη από το δεύτερο τετράμηνο του 2020.

Έως το 2021 αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το κέντρο ψηφιακής καινοτομίας (Digital Innovation Center) της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer στη Θεσσαλονίκη, ένα από τα συνολικά έξι hub παγκοσμίως

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας θα απασχολεί 200 επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης στα αντικείμενα της Τεχνητής Νοημοσύνης, των Μεγάλων Δεδομένων και των Analytics, ενώ θα υπάρχει και τμήμα cybersecurity, όπως επεσήμανε ο κ. Μιχάλης Λαποκωνσταντάκης, digital manager της Pfizer Hellas, από το βήμα του Thessaloniki Summit. Οι δε ψηφιακές υπηρεσίες που θα παράγονται, θα προορίζονται αποκλειστικά για τον όμιλο της Pfizer. Και όχι για τον τελικό καταναλωτή.

«Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε το καλοκαίρι. Ήρθαν τα στελέχη της Pfizer από τις ΗΠΑ κατά τις τελευταίες εβδομάδες του Ιουλίου και τις πρώτες του Αυγούστου. Όταν όλοι συνήθως λείπουν διακοπές. Πολλοί εκπρόσωποι όμως της επιστημονικής κοινότητας επέστρεψαν από τις διακοπές τους. Μίλησαν με τα στελέχη της εταιρείας, για το τι υπάρχει, τι κάνουμε (στην Ελλάδα) στα πανεπιστήμια… Ένας από τους βασικούς λόγους που επιλέξαμε το Κέντρο να γίνει στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη ήταν κι αυτός», σημείωσε ο κ. Λαποκωνσταντάκης.

Περιέγραψε, δε, τους τέσσερις βασικούς στρατηγικούς στόχους και πυλώνες της εταιρείας. Την ψηφιοποίηση της έρευνας και της παραγωγής, ώστε τα φάρμακα να φτάνουν πιο γρήγορα στην αγορά. Την ενίσχυση των αποτελεσμάτων της θεραπείας και τα καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς, τη διευκόλυνση τη διαδικασίας παραγωγής και έρευνας και τη δημιουργία λύσεων για ασθενείς και γιατρούς, μέσω και της χρήσης της τεχνολογίας.

Όπως σημειώνουν εκπρόσωποι της Pfizer Hellas «στην Ελλάδα υπάρχει υψηλός αριθμός ταλαντούχων ανθρώπων στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας. Η Pfizer σχεδιάζει να συνεργαστεί με Πανεπιστήμια και τοπικά κέντρα ανάπτυξης νέων τεχνολογιών. Στόχος είναι να δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη, μια ομάδα παγκόσμιου επιπέδου.

Τετρακόσιοι επιστήμονες στο Πρότυπο Κέντρο Τεχνογνωσίας της Deloitte το 2020

Στο μεταξύ, στα 400 άτομα εκτιμάται ότι θα φτάσει έως το 2020 ο αριθμός των απασχολούμενων στο πρότυπο κέντρο τεχνογνωσίας “Deloitte Alexander Competence Center (DACC)“, που εγκαινίασε πέρυσι η Deloitte στη Θεσσαλονίκη. Το κέντρο αναπτύσσεται διαρκώς, λόγω και της εξαιρετικής υποδοχής του έργου που επιτελείται σε αυτό από το διεθνές δίκτυο της εταιρείας. Κατά την ημέρα των εγκαινίων του DACC, η διοίκηση της εταιρείας είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της για την απασχόληση 200 επιστημόνων το 2020. Πλέον ο αριθμός αυτός διπλασιάζεται.

Αυτό γνωστοποίησε από το βήμα του Thessaloniki Summit ο εταίρος της Deloitte Greece, κ. Βασίλης Καφάτος.

«Ξεκινήσαμε με 35 άτομα, σήμερα το Κέντρο απασχολεί 250. Μέσα στους επόμενους οκτώ έως 11 μήνες θα φτάσουμε τα 400», επισήμανε ο κ. Καφάτος (σ.σ. στόχος του κέντρου είναι να αξιοποιήσει τις δεξιότητες και τις προοπτικές νέων ταλέντων στην Ελλάδα. Δημιουργώντας μέσω συνεχούς εκπαίδευσης την επόμενη γενιά συμβούλων για το παρόν και το μέλλον της Deloitte).

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ