Σε ψευδή ανακοίνωση του φαρμακευτικού προϊόντος Hondro Sol για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας εμφανίζεται να πρωταγωνιστεί ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης.

Η ψευδής ανακοίνωση που κυκλοφόρησε πρόσφατα, φέρει το λογότυπο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ωστόσο ο Γιώργος Πατούλης προειδοποιεί ότι δεν έχει καμία σχέση με το εν λόγω προϊόν.
Η διαφήμιση προωθεί ένα προϊόν με την εμπορική ονομασία «Hondro Sol», ισχυριζόμενη ότι αποτελεί τη μοναδική λύση για τη θεραπεία των αρθρώσεων, υποσχόμενη ανακούφιση από τον πόνο εντός 7 ημερών.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον Γιώργο Πατούλη, περιλαμβάνει τον ψευδή ισχυρισμό ότι πάνω από 248.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν φάρμακα, όπως η ιβουπροφαίνη και η δικλοφενάκη, υπέρ του εν λόγω προϊόντος.
Τι αναφέρει ο Γιώργος Πατούλης
«Θα ήθελα να δηλώσω κατηγορηματικά ότι η εν λόγω ανακοίνωση δεν έχει συνταχθεί ή εγκριθεί από εμένα. Το περιεχόμενό της είναι παραπλανητικό και δεν βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα. Το ‘Hondro Sol’ δεν αποτελεί εγκεκριμένη θεραπεία, και οι ισχυρισμοί που προβάλλονται είναι ανυπόστατοι και δυνητικά επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία», αναφέρει ο πρόεδρος του ΙΣΑ σε ανάρτησή του στο Facebook.
«Προειδοποιώ το κοινό να μην εμπιστεύεται τέτοιες ψευδείς διαφημίσεις και να συμβουλεύεται αποκλειστικά αδειοδοτημένους ιατρούς και φαρμακοποιούς για θέματα υγείας. Έχουν ήδη κινηθεί οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες για την αντιμετώπιση αυτής της απάτης και την προστασία του ονόματός μου και της αξιοπιστίας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Γιώργος Πατούλης.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Δείτε επίσης
Πατούλης – ΙΣΑ: Η φυματίωση παραμένει μια σοβαρή απειλή
Πατούλης: ΕΔΔΥΠΠΥ και στρατηγική για την προαγωγή της Υγείας