Αξίζει να δειςΟ Άλμπερτ Μπουρλά και η εκστρατεία για την ημικρανία της Pfizer

Ο Άλμπερτ Μπουρλά και η εκστρατεία για την ημικρανία της Pfizer

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός 

Το βάρος του σε μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για ασθενείς με ημικρανία έχει ρίξει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, αξιοποιώντας τις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να ενισχύσει το μήνυμα σχετικά με τη σημασία των φιλικών προς την ημικρανία πολιτικών εργασίας.

Το βάρος του σε μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για ασθενείς με ημικρανία έχει ρίξει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, αξιοποιώντας τις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να ενισχύσει το μήνυμα σχετικά με τη σημασία των φιλικών προς την ημικρανία πολιτικών εργασίας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η ημικρανία έχει βρεθεί στο επίκεντρο της Pfizer μετά την εξαγορά της Biohaven Pharma έναντι 11,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με το fiercepharma η εξαγορά έδωσε στην Pfizer τον πλήρη έλεγχο του Nurtec ODT, ενός φαρμάκου για την ημικρανία που απέφερε πωλήσεις 247 εκατομμυρίων δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο. Η Pfizer επενδύει στην προώθηση της Nurtec ODT για να ενισχύσει τη θέση της έναντι αντιπάλων της, AbbVie και Eli Lilly.

Ενόψει της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για την Ημικρανία, η Pfizer διεξάγει μια εκστρατεία σχετικά με τις αλλαγές που μπορούν να κάνουν οι εργοδότες για να δημιουργήσουν χώρους εργασίας που υποστηρίζουν το προσωπικό που πάσχει από τη νευρολογική ασθένεια. Ο Άλμπερτ Μπουρλά αναφέρεται στο έργο που κάνει η Pfizer προκειμένου να βοηθήσει το προσωπικό της, μέσα από αναρτήσεις στο LinkedIn και το X, τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης που παλαιότερα ήταν γνωστός ως Twitter.

Υποστηρικτικό εργασιακό περιβάλλον 

«Η ημικρανία είναι εξουθενωτική, συχνά αόρατη και πιο διαδεδομένη από ό,τι πολλοί αντιλαμβάνονται. Στην πραγματικότητα, ένας στους επτά ανθρώπους παγκοσμίως πάσχει, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι γνωρίζουμε κάποιον που ζει με αυτήν την ασθένεια», όπως γράφει ο Άλμπερτ Μπουρλά. «Στην Pfizer, δεν δεσμευόμαστε μόνο να βοηθάμε τους ασθενείς με ημικρανία σε όλο τον κόσμο, αλλά να ενθαρρύνουμε ένα υποστηρικτικό και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον για τους συναδέλφους μας με ημικρανία».

Οι αναρτήσεις του Άλμπερτ Μπουρλά συνδέονται με ένα άρθρο της Pfizer που συζητά την προσωπική εμπειρία της Nicole Shaffer, ανώτερης διευθύντριας της φαρμακευτικής για την εμπειρία ανθρώπων και τα βήματα που έχει κάνει η εταιρεία για να υποστηρίξει την ίδια και άλλους υπαλλήλους που αντιμετωπίζουν ημικρανίες.

«Οι κρίσεις ημικρανίας μου δεν είναι τόσο εξουθενωτικές, αλλά μερικές φορές μου παίρνει μια ή δύο μέρες για να ολοκληρώσω κάτι που συνήθως διαρκεί μερικές ώρες», είπε ο Shaffer στην ανάρτηση της. «Γνωρίζοντας πώς με επηρεάζει η ημικρανία, έχω επίγνωση του πώς μπορεί να επηρεάσει άλλα μέλη της ομάδας. Λοιπόν, λέω πάντα, «Πάρτε χρόνο, φροντίστε τον εαυτό σας. Βεβαιωθείτε ότι είστε εντάξει».

Η Ευρωπαϊκή Συμμαχία κατά της Ημικρανίας και Κεφαλαλγίας όρισε την Pfizer ως χώρο εργασίας φιλικό προς την ημικρανία τον περασμένο μήνα, προσθέτοντας την εταιρεία στη λίστα που περιλμαβάνονται οι φαρμακευτικές AbbVie, Lilly, Lundbeck, Novartis και Teva.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά σπάνια χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσει τις εκστρατείες ευαισθητοποίησης της Pfizer. Ωστόσο, σύμφωνα με το Fiercepharma έκανε μια εξαίρεση στην περίπτωση της ημικρανίας, έναν ανταγωνιστικό θεραπευτικό τομέα που βρίσκεται στο επίκεντρο ανάπτυξης της εταιρείας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ