ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗΜπουρλά: Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται σε τέσσερις καρκίνους

Μπουρλά: Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται σε τέσσερις καρκίνους

- Advertisement -

«Eχουμε μπει σε επιτάχυνση της έρευνας και βρισκόμαστε στο μεταίχμιο μιας φαρμακευτικής αναγέννησης. Θα δούμε καινοτόμα πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί», ανέφερε κατά την παρέμβασή του στο 28th Annual Economist Government Roundtable, ο Αλμπερτ Μπουρλά, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.

«Eχουμε μπει σε επιτάχυνση της έρευνας και βρισκόμαστε στο μεταίχμιο μιας φαρμακευτικής αναγέννησης. Θα δούμε καινοτόμα πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί», ανέφερε κατά την παρέμβασή του στο 28th Annual Economist Government Roundtable, ο Αλμπερτ Μπουρλά, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η Ελλάδα είναι αξιοθαύμαστη, έχει επιστήμονες διαθέσιμους και αν τους δοθεί η ευκαιρία μπορύν να δουλεύουν σε μεγάλα πρότζεκτ. Την ίδια στιγμή, η χώρα είναι βασικός υποστηρικτής της καινοτομίας στην ΕΕ και έχει αναλάβει σοβαρά τη δέσμευση σε σχέση με αυτό που απαιτεί το οικοσύστημα καινοτομίας.

Ξεκινήσαμε, είπε, με σχέδιο να αναπτύξουμε ένα hub 200 εξειδικευμένων επιστημόνων δεδομένων και τώρα έχουμε πάνω από 1.000 μέσα σε 3 χρόνια. Κινηθήκαμε πολύ γρήγορα, γιατί βρήκαμε ταλαντούχους ανθρώπους που εργάζονται πολύ σκληρά και πολύ έξυπνα και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα, τόνισε.

Η επιστήμη στα χέρια του ιδιωτικού τομέα

Σε σχέση με το εάν ο κόσμος είναι καλύτερα προετοιμασμένος για μια νέα πανδημία, ο ισχυρός άνδρας της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας ο Αλμπερτ Μπουρλά απάντησε ότι η πρόσφατη πανδημία «μας έδειξε ότι μια υγειονομική κρίση μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική αντιπαράθεση και πολιτική κρίση. Αυτό κινείται σε μεγάλο βαθμό και από τη γεωπολιτική κατάσταση που οδηγεί σε πόλωση μεταξύ των πληθυσμών. Αρα θα έλεγα ότι δεν είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι, γιατί τα συστήματα δεν έμαθαν τι συνέβη σε αυτή την πανδημία».

Όπως εξήγησε, αυτό που έσωσε την ανθρωπότητα ήταν η επιστήμη στα χέρια του ιδιωτικού τομέα ο οποίος συνεργάστηκε με την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις αρμόδιες αρχές. «Πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες ώστε αν συμβεί κάτι αντίστοιχο ο ιδιωτικός τομέας θα μπορεί να παρέμβει ακόμα περισσότερο για να σώσει τον κόσμο», είπε.

Οι ίδιες οι εταιρείες μεταξύ τους είχαν πολύ καλή συνεργασία, πρόσθεσε, εξηγώντας ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης ο ανταγωνισμός για την πρωτιά λειτούργησε προς όφελος της ανθρωπότητας.

Σε μεταίχμιο η έρευνα

Όσον αφορά τη φαρμακευτική έρευνα, ο έμπειρος CEO διακρίνει ότι βρισκόμαστε στο μεταίχμιο μιας φαρμακευτικής αναγέννησης. Έκανε λόγο για καινοτομία που δεν είχαμε δει στο παρελθόν, επισημαίνοντας τον ρόλο της ΑΙ.

Ερωτηθείς σχετικά με το πού επικεντρώνεται η έρευνα και πού αναμένονται οι μεγαλύτερες εξελίξεις, ο Αλμπερτ Μπουρλά απάντησε πως σύντομα θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις γύρω από θεραπείες για τον καρκίνο του πνεύμονα, της ουροδόχου κύστης, και πολύ δύσκολους καρκίνους όπως του παχέος εντέρου, καθώς επίσης και στα λεμφώματα, στις λευχαιμίες, και αλλού.

Τι νέο έρχεται

Η Pfizer επικεντρώνεται στην ανάπτυξη εμβολίων για πολλές αναπνευστικές ασθένειες, αναπτύσσει νέα εμβόλια για παιδιατρική χρήση και έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει εμβόλια για ασθένειες που δεν μπορούσαμε μέχρι σήμερα, σημείωσε μεταξύ άλλων, ενώ πρόσθεσε ότι η εταιρεία δίνει έμφαση στην έρευνα για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας έχοντας πολύ καλή γνώση γύρω από τις μεταβολικές ασθένειες.

Τέλος, για το κατά πόσον οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν τη φαρμακοβιομηχανία, είπε ότι η φαρμακοβιομηχανία έχει κάποια ανοσία απέναντι σε αυτές τις κρίσεις, υπό την ένοια ότι τα φάρμακα κατά κανόνα εξαιρούνται από εμπορικούς πολέμους και από εμπόδια.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ