Αξίζει να δειςModerna: Επένδυση 322 εκατ. για εργοστάσιο παραγωγής mRNA

Moderna: Επένδυση 322 εκατ. για εργοστάσιο παραγωγής mRNA

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Άδεια σε μονάδα παραγωγής βιολογικών φαρμάκων απέκτησε η φαρμακευτική επιχείρηση Moderna, σχεδιάζοντας την επέκταση της κατά 60.000 τετραγωνικά καθώς συνεχίζει να επενδύει στις εσωτερικές δυνάμεις της.

Άδεια σε μονάδα παραγωγής βιολογικών φαρμάκων απέκτησε η φαρμακευτική επιχείρηση Moderna, σχεδιάζοντας την επέκταση της κατά 60.000 τετραγωνικά καθώς συνεχίζει να επενδύει σε εσωτερικές δυνατότητες.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η συμφωνία προβλέπει τον αγγελιοφόρο RNA (mRNA) της Moderna να αποκτά δεύτερη εγκατάσταση στη Μασαχουσέτη, μια νέα αλλά άδεια μονάδα που βρίσκεται στο 149 Hayes Memorial Drive, και αγοράστηκε από τον Όμιλο Oxford Properties. Το αγροτεμάχιο των 24 στρεμμάτων περιλαμβάνει μια εγκατάσταση 140.000 τετραγωνικών που θα στεγάσει χώρους παραγωγής και γραφείων.

Η Moderna έχει σχέδια να προσθέσει 60.000 τετραγωνικά στη μέγιστη δόμηση με συνολική επένδυση κεφαλαίου που εκτιμάται στα 322.200.000 δολ.

Η εταιρεία θα δημιουργήσει επίσης και θα διατηρήσει τουλάχιστον 200 μόνιμες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης στο εργοτάξιο.

Αλλαγή στόχου

Όταν η Moderna συσπειρώθηκε με άλλες φαρμακευτικές μετά από εκκλήσεις για την παραγωγή εμβολίου κατά της COVID-19 το 2020, η εταιρεία βασίστηκε σε πλήθος γραμμών παρασκευής από τρίτους για να συμπληρώσει την παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου της που βρίσκεται στο Norwood της Μασαχουσέτης.

Τρία χρόνια μετά, η ζήτηση εμβολίων για τον COVID-19 έχει μειωθεί, αλλά η Moderna εργάζεται σε μια πλήρη σειρά εμβολίων αγγελιοφόρου RNA (mRNA) που αντιμετωπίζουν παθήσεις όπως η γρίπη και μια σειρά από ανοσοογκολογικές θεραπείες mRNA.

Τον Αύγουστο του 2021, η εταιρεία δεσμεύτηκε να δημιουργήσει μια εγκατάσταση παραγωγής εμβολίου mRNA στον Καναδά. Μήνες αργότερα, υποβλήθηκαν σχέδια για μια εγκατάσταση 500 εκατομμυρίων δολαρίων στην Αφρική, με την εταιρεία να αποκαλύπτει πως η Κένυα είναι η τοποθεσία κατασκευής, αρκετούς μήνες αργότερα. Εγκαταστάσεις και εκπαιδευτικό κέντρο κατασκευάζεται επίσης στην Αυστραλία, ενώ τα σχέδια για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής εμβολίων στο Ηνωμένο Βασίλειο οριστικοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2022.

Ταυτόχρονα, η Moderna προσαρμόζει τις σχέσεις της με αρκετούς από τους οργανισμούς ανάπτυξης και κατασκευής συμβάσεων (CDMO) με τους οποίους συνάπτεται συμφωνία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι συνεργάτες της Moderna κατά τη διάρκεια κορύφωσης της πανδημίας αφορούσαν τις: Resilience, Catalent και Lonza.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ